مقایسه جمعیت های گونه Hypericum perforatum در شمال ایران بر اساس میزان ترکیبات فنولی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم شیمی و زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF04_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا مهدی تباربهنمیری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سیستماتیک – اکولوژی گیاهی،گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه،دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

آرمان محمودی اطاقوری

دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

نجمه احمدیان چاشمی

استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

پیروز عزیزی

استاد گروه خاک شناسی، دانشگاه گیلان، رشت،، ایران

چکیده

گیاهان تیره گل راعی (Hypericaceae) یکی از مهم ترین گیاهان دارویی می باشند که ارزش اقتصادی بالایی دارند. متابولیت های ثانویه ترکیبات با ارزشی هستند که موجب می شوند این گیاه خاصیت دارویی داشته باشد. از جمله این متابولیت های ثانویه می توان به ترکیبات فنلی اشاره نمود. این تحقیق به مقایسه میزان ترکیبات فنل، فلاونول و فلاونویید موجود در جمعیت های گونه H. perforatum در شمال ایران پرداخته است. نمونه های مورد مطالعه در بهار و تابستان 1396 جمع آوری و خشک شدند و اندام هوایی خشک شده آن ها از نظر ترکیبات فنولی مورد مطالعه قرار گرفتند. بیشترین مقدار فنل در جمعیت شماره 7 (رامسر)، بیشترین میزان فلاونول در جمعیت 6 (چالوس) و همچنین بیشترین میزان فلاونویید در جمعیت 12 (بابلکنار) مشاهده شده است. از پژوهش حاضر چنین برمی آید که جمعیت هایی با میزان بالای متابولیت های ثانویه دارای شرایط محیطی مناسب تری برای تولید این ترکیبات در گیاه می باشند و می توانند مورد بهره برداری دارویی قرار بگیرند.

کلیدواژه ها

H. perforatum، متابولیت های ثانویه، فنل، فلاونول، فلاونویید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.