بررسی فلورستیک، شکل زیستی و پراکنش جغرافیایی گیاهان راشستان های منطقه سنگده ساری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم شیمی و زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF04_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله فقیرعلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، زیست شناسی گیاهی، سیستماتیک - اکولوژی ، دانشگاه مازندران، ایران.

علیرضا نقی نژاد

دانشیار، سیستماتیک و اکولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، ایران

امید اسماعیل زاده

استادیار، جامعه شناسی گیاهی و اکولوژی جنگل، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور. مازندران، ایران.

چکیده

جنگل های منطقه سنگده در جنوبی ترین بخش شهرستان ساری به جهت ویژگی های اکولوژیک و وجود تیپ های رویشی و پوششی ناشناخته یکی از اکوسیستم های ویژه و منحصربه فرد می باشد. هدف از این مطالعه ارایه لیست کاملی از فلور منطقه و شناسایی ویژگی های فلوریستیکی و اشکال زیستی گیاهان جنگلی در منطقه می باشد محدوده پژوهش از ارتفاع 1100 تا 2700 متری در یک شیب ارتفاعی در امتداد شیب شمالی رشته کوه البرز تعیین گردید نمونه برداری از ترکیب پوشش گیاهی به روش رولوه در امتداد شیب تغییرات ارتفاع با رعایت اصل توده معرف در قطعات نمونه 20×20 متری 400) مترمربع) انجام شد. کار شناسایی به وسیله منابع فلور موجود انجام شد در نتیجه تعداد 146 گونه گیاهی از 116 جنس و 56 خانواده جمع آوری و شناسایی شدند. بیشترین تعداد گونه ها مربوط به خانواده 14) Rosaceaeگونه ) می باشد و بعد از آن بیشترین تعداد گونه ها مربوط به خانواده 11) Asteraceaeگونه) و 11) Dryopteridaceaeگونه) است. کریپتوفیت ها، همی کریپتوفیت ها و فانروفیت ها به ترتیب از مهمترین گروه های ساختاری طیف زیستی منطقه به روش رانکایر بودند فلور این منطقه عمدتا از عناصر، اروپا- سیبری و خزری تشکیل شده است وجود تیپ های رویشی خاص از جمله اجتماعات Buxus hyrcana، Betula pendula و Taxus baccata باعث اهمیت اکولوژیک و ضرورت حفاظت منطقه شده است.

کلیدواژه ها

فلور، شکل زیستی، کوروتیپ، راشستان، سنگده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.