بررسی فراوانی سرطان معده در شهر کرمانشاه طی سالهای 1392-1383

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 17، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-17-54_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیتا خاصی

کارشناس ارشد آموزش بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج

کیوان خاصی

کارشناس ارشد حشره شناسی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه

ناهید خادمی

پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه

شیرین فخری مرادی اعظم

کارشناس علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

چکیده

زمینه و هدف: سرطان معده شایعترین بدخیمی در ایران بشمار میآید. این سرطان در جهان چهارمین سرطان شایع و دومین عامل مرگ بر اثر سرطان شناخته میشود. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی سرطان معده در شهر کرمانشاه طی سالهای 1383 تا 1392 صورت گرفته است.روش بررسی: مطالعه از نوع کوهورت تاریخی گذشتهنگر میباشد، اطلاعات موجود از مرکز بهداشت استان کرمانشاه جمعآوری شده است. حجم نمونه شامل تمام افراد مبتلا به سرطان معده، طی سالهای 1392-1383 میباشد. تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS18 (روشهای آماری descriptive) انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که تعداد افرادی که با سرطان معده تشخیص داده شده اند 1904 نفر می باشد. بالاترین فراوانی مربوط به جنس مذکر است که 1319 نفر (69/28%) جمعیت را بخود اختصاص داده اند و پرخطرترین سن، 79-50 سال میباشد. بالاترین فراوانی در سال 1390 ، تعداد 261 نفر (13/71%) فرد مبتلا به سرطان معده میباشد، و از سال 1390 تا 1392 روند بروز سرطان معده به صورت کاهشی گزارش شده است. نتیجهگیری: با توجه به آمار بالای سرطان نیاز به بررسی عوامل خطر این بیماری میباشد، همچنین روند رو به کاهش این بیماری در دو سال آخر نشان از اقدامات پیشگیرانه موثر دارد که با تداوم این اقدامات گام موثری در جهت کاهش این سرطان برداشته خواهد شد.

کلیدواژه ها

سرطان معده، بروز،کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.