نقش رسانه محلی در توسعه گردشگری بومی استان گیلان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیا، عمران و مدیریت شهری، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GEO-3-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رفعت شهماری ارده جانی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا

مهران بازرگانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا

چکیده

جهان امروزی به دلیل نقشی مهم رسانه ها در آگاهی بخشی به جامعه و کارکردهای رهبری و آمزوشی آن، عصر رسانه نام گرفت. در دنیای امروز این نقش بر کسی پوشیده نیست و از کارکردهای رسانه ها در عصر امروز بستر سازی برای آموزش و هدایت جامعه است که با برنامه ریزی های استراتژیک و هدفمند می توان از آن به نحو شایسته ای بهره وری مناسب داشت. گردشگری به عنوان صنعتی مهم در توسعه اقتصادی کشورها از جمله مباحثی است که نیازمند جدی به کارکرد و همراهی رسانه ها دارد و از یک سو و با توجه به برخورداری ایران از جاذبه های متنوع گردشگری که آنرا در ردیف کشورهای پرچاذبه دنیا قرار داده است و از یک سو و با توجه به برخورداری ایران از جاذبه های متنوع گردشگری که آنرا در ردیف کشورهای پرجاذبه دنیا قرار داده است و از سوی دیگر این کشور با دارا بودن بیش از 2000 عنوان رسانه مکتوب در کنار سایر رسانه های حوزه فضای مجازی و برخورداری از تکنولوژی ارتباطی و صدا و سیما که بخش قابل توجهی از آنان در گستره های محلی با جغرافیای محدودتر با هدف پوشش جامعه هدف محلی فعالیت دارند این ظرفیت را دارد تا از این ابزارهای اطلاع رسانی در زمینه معرفی توانمندی های گردشگری و استفاده از این ظرفیت ها برای توسعه اقتصادی بهره وری مناسب داشته باشد. در این مقاله که با موضوع نقش رسانه محلی در توسعه گردشگری بومی با موضوع استان گیلان انجام گرفته، تلاش شده است تا ضمن معرفی جاذبه های گردشگرری و ظرفیت های اطلاع رسانی گیلان به عنوان گوشه ای از ظرفیت های هردو حوزه در کشور به بیان راهکارهای برای تلفیق این دو ظرفیت در راستای بهره ورری مناسب در توسعه صنعت گردشگری انجام گیرد. بر این اساس با استفاده از استدلال داده هایی که از طریق مطالعات میدانی و منابع کتابخانه ای با روش توصیفی و تحلیلی انجام گرفته است به پرسش تحقیق که بیانگر تاثیر رسانه های محلی در معرفی و توسعه گردشگری می تواند موجب طولانی تر شدن فرایند توسعه گردشگری و محدود شدن آن در توسعه اقتصادی استان گیلان شود به اثبات رسیده است.

کلیدواژه ها

رسانه محلی، گردشگری، توسعه، بومی، گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.