تاثیر تزریق باکتری در کاهش سرعت فرسایش ماسه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 32، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-32-4_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینو امین

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ی کشاورزی دانشگاه شیراز

سیدمحمدعلی زمردیان

دانشیار دانشکده ی کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

روش زیست تزریق روشی ن وین در مسایل ژیوتکنیک و اصلاح خاک بر مبنای رسوب کربنات کلسیم با استفاده از باکتری است در این پژوهش از باکتری pasteurii Sporosarcina برای کنترل فرسایش ماسه ی سیلیسی استفاده شده است همچنین از آزمایش XRD برای بررسی رسوبات ایجاد شده بر روی نمونه ها و از دستگاه تابع فرسایش برای بررسی پارامتر فرسایش پذیری استفاده شده است باکتری و محلول اوره به همراه کلسیم کلراید به طور جداگانه بر روی نمونه ی ماسه تزریق شده و به مدت 24 ساعت به حالت اشباع درآمده است. سپس محلول ها از انتهای نمونه بااستفاده از پمپ، تخلیه شده اند. در این پژوهش هوادهی در داخل باکتری و محلول اوره، که به صورت اشباع برروی سطح ماسه قرار گرفته است بر روی پارامترهای فرسایش پذیری مورد ارزیابی قرار گرفته است نتایج نشان داده است که ضریب فرسایش پذیری ماسه تا 2 برابر در حالت تزریق به همراه هوادهی نسبت به حالت بدون هوادهی کاهش پیدا می کند. همچنین تکرار تزریق نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و ضریب فرسایش پذیری تا 95% کاهش پیدا کرده است بنابراین اعمال هوادهی و همچنین تکرار تزریق باکتری و محلول کلسیم کلراید باعث افزایش عملکرد روش زیست تزریق در کنترل فرسایش خاک می شود.

کلیدواژه ها

تزریق باکتری، تابع فرسایش، mzomorod@shirazu.ac.ir، کربنات کلسیم، ضریب فرسایش پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.