ارایه روشی برای تعیین نیروی وارده بر ساختمان های با سیستم جداسازی لرزه یی در ایران بر مبنای آیین نامه های ژاپن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 31، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-31-3_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسن حسینی

مربی دانشکده ی فنی و مهندسی موسسه آموزش عالی رجاء دانشگاه کردستان

مرتضی بسطامی

دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

چکیده

هدف از این پژوهش ارایه یک روش پیشنهادی برای تعیین نیروی وارد بر ساختمان های با سیستم جداسازی لرزه یی و طراحی آن ها در ایران است بدین منظور آیین نامه ی طراحی ساختمان های با جداسازی لرزه یی ژاپن به عنوان مبنای روش پیشنهادی در نظ رگرفته شده است برای در نظر گرفتن شرایط ساخت گاهی و ضوابط آیین نامه یی طراحی لرزه یی ایران، پارامترهای : نوع خاک، تقسمی بندی مناطق لرزه یی ضریب بازتاب ساختمان، طیف طراحی، زمان تناوب ساختمان ها و ضریب توزیع نیروی جانبی در ارتفاع در دو آیین نامه با یکدیگر مقایسه و نتایج این بررسی و تطبیق پارامترها در روش پیشنهادی لحاظ شده است، به منظور ارزیابی روش پیشنهادی، چند مدل سازه یی در نظر گرفته شده و نتایج حاصل از روش پیشنهدی با نتایج تحلیل های تاریخچه ی زمانی غیر خطی مقایسه شده است. نتایج تحلیل ها بیان گر تخمین مناسب و قابل اطمینان مقادیر پاسخ حاصل از روش پیشنهادی بود است به علاوه با توجه به نتایج، در نظر گرفتن ضرایبی برای لحاظ کردن اثرات حوزه ی نزدیک در آیین نامه ی ایران ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

ساختمان های با جداساز لرزه یی ، آیین نامه ی 2800، آیین نامه ی ژاپن، تحلیل تاریخچه ی زمانی، رکورد حوزه ی دور و نزدیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.