تاثیر زبری سطح روی الگوی توزیع سرعت سیال درون شکستگی سنگی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 27، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-27-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی جوادی اصطهباناتی

دانشجوی دکتری دانشکده ی مهندسی معدن و متالورژی

مصطفی شریف زاده

دانشیار دانشکده ی مهندسی معدن و متالورژی

کورش شهریار

استاد دانشکده ی مهندسی معدن و متالورژی

مجتبی مهرجویی

کارشناسی ارشد دانشکده ی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

شکستگی ها در توده سنگ مسیرهای اصلی جریان اند و به عنوان عارضه یی مهم در رفتار هیدرولیکی توده سنگ مطرح می شوند. خواص هیدرولیکی توده سنگ در فعالیت های عمرانی، معدنی و محیط زیستی نظیر دفن زباله های خطرناک و باطله فعالیت های هسته یی، نفت و انرژی زمین دما ژیوترمال اهمیت زیادی دارد در این پژوهش جریان آشفته ی سیال یک فازی درون یک شکستگی سه بعدی با استفاده از روش حجم محدود و برای باز وسیعی از سرعت ورودی جریان شبیه سازی شده است تعدادی مقاطع قایم و افقی در دامنه ی هندسی شکستگی در نظر گرفته شده و مقادیر سرعت بی بعد شده روی هریک از مقاطع و برای سرعت های ورودی مختلف محاسبه شده اند. این مقادیر، پس از مقایسه، برای ارزیابی تاثیر زبری دیواره ی شکستگی روی دامنه ی سرعت متوسط مورد استفاده قرار گرفته اند. نتایج این بررسی ها نشان می دهد که با افزایش سرعت ورودی، پروفیل نیم رخ سرعت نامتقارن تر شده و به سمت دیواره با زبری کم تر چوله می شود. همچنین با افزایش سرعت ورودی جریان، آرایش جدیدی از جریان هدایت شده کانالیزه مشاهده می شود و از نواحی با دهانه ی کوچک تر دبی جریان بی بعد شده بیشتری نسبت به نواحی با دهانه های بزرگ تر عبور می کند.

کلیدواژه ها

جریان آشفته، شبیه سازی جریان، شکستگی سنگی، زبری، الگوی توزیع سرعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.