بررسی راندمان فیلتر شنی در حذف کدورت ازآبهای سطحی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE03_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید یزدانی

حسین بانژاد

مهدی مکاری

چکیده

بیش از یک قرن است که از فیلتراسیون با بستر عمیق به عنوان مرحلهی نهایی در تصفیه ی آب و مرحلهی ابتدایی در تصفیه فاضلاب استفاده میشود. غلظت ذر ات ورودی یکی از پارامترهای فیزیکی است که در تمام مد ت کارکرد فیلتر روی عملکرد آن تأثیر میگذارد. این تحقیق در پنج غلظت مختلف کائولینیت ( 400 ،300 ،200 ،100 و 500 میلیگرم برلیتر)، سه محیط فیلتر با اندازهی متوسط دانه های 0/5 ، 1 و 1/41 میلی متر و چهار سرعت فیلتر اسیون (0/86، 0/11، 0/14، و 0/17 سانتی متر بر ثانبه ) انجام شد. عمق بستر فیلتر در تمام آزمایشات 25cm بود. هدف این مطالعه بررسی اثر غلظت ذر ت معلّق، تغییرات سرعت فیلتراسیون و اندازه دانههای محیط فیلتر روی راندمان حذف است. درمحیط فیلتر با اندازه دانه های کوچکترتغییرات (راندمان حذف) با توجه تغییر غلظت ورودی قابل توجه است. بیشترین راندمان حذف در محیط با اندازه ی ذر ات کوچکتر مشاهده شد. تغییرات راندمان بین محیط با اندازه ی دانه های کوچک و متوسط بسیار بیشتر از تغییرات راندمان بین محیط با اندازه ی دانه های متوسط و بزرگ است. در هر سه محیط فیلتر با اندازه دانه های کوچک، متوسط و بزرگ در سرعتهای پایین راندمان حذف بیشتر است. با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش میتوان گفت که حد بحرانی دانههای محیط فیلتر در حدود 1 میلیمتر و حد بحرانی غلظت، برای محیط فیلتر با میانگین اندازه دانه های 0/5 میلی متر ، 300 میلی گرم بر لیتر است.

کلیدواژه ها

ذر ات کائولینایت، فیلتراسیون با بستر عمیق، آب سطحی، محیط فیلتر، راندمان حذف کدورت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.