قرآن و واژگان بیگانه

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های قرآنی، دوره: 9، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_JQR-9-34_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ربیعی آستانه

چکیده

آیا قرآن به زبان عربی ناب نازل شده است یا اینکه مواد و عناصری از زبانهای دیگر نیز در آن می توان یافت آیا اگر بگوییم قرآن از زبانهای دیگر واژه هایی وام گرفته یا اقتباس کرده، دچار لغزش و اشتباه شده ایم وام گیری قرآن از این زبانها چگونه بوده است و اساسا0 چرا قرآن کریم به زبان عربی نازل گردیده و مزیت و رجحان زبان عربی نسبت به سایر زبانها عالم در چیست این پرسشها و سوالاتی دیگر از این دست، در نوشتار حاضر مجال طرح و بررسی یافته است.داوری درباره زبان عربی همواره به نوعی با پیرایه همراه بوده است، یا از افراط در ارزیابی، این زبان را تا عرش بالا برده و یا از شدت نفرت به زمین می کوبند. زمانی نویسنده ای چون توماس کارلایل (1795 1881م) اسکاتلندی و نویسند ه کتاب معروف قهرمان و پرستش قهرمانان ( TheWorship Heroes and Hereoes (برای آموختن زبان عربی به بغداد رفته و سرانجام در کمبریج استاد زبان و ادبیات عرب می شود .1 و زمانی دیگر ژان ژاک دریدا (متولد 1930م) زبان شناس ساختارگرای فرانسوی می گوید: زبان عربی کوششی است برای پوشش حقایق !2جدا از داوری های درست و نادرست در این باره، ارزش زبان عربی در ارتباط با قرآن است که معنی دار می شود؛ یعنی چون قرآن به زبان عربی نازل گردیده، زبان عربی نیز به یمن و برکت وحی، ارزش ویژه یافته است، بنابراین بایسته است که خالصی ها و ناخالصی ها دراین زبان، بویژه در نص (قرآن کریم) پالوده شده از یکدیگر متمایز گردند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.