زمینه های تفاهم یا تعارض ادیان

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های قرآنی، دوره: 8، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JQR-8-32_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ترابی

چکیده

حضور ادیان در گستره تاریخ زندگی بشر، دو کارکرد متفاوت و چه بسا متضاد را از خود برجای نهاده و به ثبت رسانده است. دین همواره در جوامع انسانی محور وحدت و همدلی و تشریک مساعی گروه ها بوده و به مدنیت مجموعه های بشری کمک رسانده و در پرتو این مدنیت و الفت اجتماعی آثار عظیم علمی و هنری را پی نهاده است. با این حال نمی توان نادیده گرفت که به خاطر دین و باورهای دینی، اختلافها، جدالها و نبردهای فراوانی نیز رخ نموده است! الفت آفرینی، وحدت بخشی، مهرورزی و انسجام اجتماعی از یک سو و مرزبندی های اعتقادی و ناهمسازی های رفتاری و اجتماعی از سوی دیگر، دوکارکرد متضاد ادیان در تاریخ گذشته امتها بوده است! ولی آنچه مجال تامل و تحقیق دارد این است که کدام یک از این دو کارکرد، برخاسته از متن و ماهیت ادیان بوده است و کدام یک عارضی و تحمیلی و ناخواسته به شمار می آید در پاسخ به این پرسش، دو نظریه مشخص را می توان یادکرد: 1 .در منظر دین باوران، الفت آفرینی و سازندگی و تعالی بخشی از خصلتهای اصیل ادیان و روشها و اهداف زیربنایی انبیا است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.