اثر تیمارهای شکست خواب بر جوانه زنی بذر شیرین بیان ( Glycyrrhiza glabra L. )
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه به زراعی کشاورزی، دوره: 16، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JCI-16-4_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 506
نویسندگان
استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
کارشناس ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده
به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف مکانیکی (کاربرد اسید سولفوریک، آب جوش و غرقاب) بر شکست خواب بذور شیرین بیان، پژوهشی بهصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در سال 1391 انجام گرفت. علاوه بر این، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی بهمنظور ارزیابی تیمارهای کاربرد هورمون اسید جیبرلیک، نیترات پتاسیم و همچنین تیمارهای سرمادهی مرطوب و تناوب دما و نور صورت گرفت. تیمارها شامل سطوح مختلف اسید جیبرلیک (صفر، 100 ،250 و 500 میلی گرم ) در دوسطح زمانی 2 و 24 ساعت (همراه با پیشتیمار خراشدهی)، نیترات پتاسیم در غلظتهای صفر، 50 ،100 و 150 میلی مولار در دوسطح زمانی10 و 30 دقیقه (همراه با پیشتیمار خراشدهی)، تیمار سرمادهی مرطوب در سه دمای 5 ، -صفر و 5 درجه سانتی گراد بهمدت زمانهای یک، دو و سه هفته، تیمار تناوب دمایی (5-15 و10-20 درجه سانتیگراد) در شرایط نور کامل، تاریکی و تناوب نور(8 ساعت روشنایی و 16 ساعت تاریکی) و تیمارهای مکانیکی شکست خواب بودند. تیمار آب جوش در مدت زمان 2 دقیقه و تیمار غرقاب برای مدت 2 روز موثرترین تیمارها بر درصد جوانهزنی بذور شیرینبیان بودند (به ترتیب 33/81 و 33/53 درصد افزایش جوانهزنی در مقایسه با شاهد) و تیمارهای کاربرد جیبرلیک اسید و نیترات پتاسیم و سرمادهی مرطوب تاثیری بر خواب بذور شیرین بیان نداشتند. با توجه به شکست خواب بذور شیرینبیان در تیمارهای مکانیکی و تاثیر دما و نور متناوب می توان نتیجه گرفت که خواب بذور شیرینبیان از نوع ترکیبی است.کلیدواژه ها
آب جوش، اسید سولفوریک، شکست خواب بذر، شیرین بیان، غرقابمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.