مقایسه اثربخشی مدل شناختی ویتال و توقف فکر، در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ مشاوره و روان درمانی، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_CCP-3-9_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قمری گیوی

دانشیار گروه روا نشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه محقق اردبیلی

هاجر رضایی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل.

نعمت محمدی پورریک

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی،دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی.

مقصود نادرپیله رود

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی،دانشکده روان شناسی وعلوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی.

چکیده

زمینه: افکار مزاحم و رخنه کننده از ویژگی های افراد مبتلا به وسواسی است. آنها با افکاری مانند کمال گرایی و عدم تحمل ابهام درگیرند. اهداف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی ویتال و روش توقف فکر در بیماران مبتلا به وسواس فکری میباشد. روشپژوهش: این پژوهش یک طرح آزمایشی گسترش یافته با پیش آزمون - پس آزمونچندگروهی است. به این منظور از میان افراد مراجعه کننده به مراکزبالینی، بیمارستان ها، مطب های خصوصی و مراکز مشاوره شهرستان بوکان، 45 بیمار مبتلا به وسواس فکری به طور تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی، در سه گروه (درمان شناختی ویتال، درمان رفتاریتوقف فکر و گروه کنترل) قرار گرفتند و دو گروه آزمایش، 8 جلسه مداخله درمانی دریافت کرده و شرکت کنندگان قبل و بعد از مداخلات درمانی به سه پرسشنامه ییل-براون، بلاتکلیفی و کمال گرایی پاسخ دادند. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که هر دو روش درمانی در کاهش علایم وسواسی موثر بوده، ولی روش شناختی ویتال موثرتر از روش توقف فکر می باشد.نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر اهمیت درما نهای شناختی را در مقایسه با درمان های رفتاری در کاهش علایم بیماران وسواسی بیش از پیش آشکار می سازد

کلیدواژه ها

وسواس فکری، درمان شناختی ویتال، توقف فکر، بلاتکلیفی، کمال گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.