بررسی تطبیقی تجربه دینی از منظر ویلیام جیمز وشلایر ماخر
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: IICMO03_338
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1181
نویسندگان
دانشجوی دکتری کلام-فلسفه دین-دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
دانشجوی دکتری حکمت متعالی-مدیر مرکز تخصص کلام شهرکرد
دانشیار عضوهییت علمی دانشگاه پیام نور اصفهان
چکیده
در میان اندیشمندان دینی، شلایر ماخر نه از منظر مابعدالطبیعه یا فلسفه اخلاق، بلکه ار منظر احساس و شهود دینی به تبیین و تفسیر ماهیت دین وتجربه دینی می پردازد. وجه تمایز و حتی ویژگی ابداعی تفسیر او آن است که نه همانند متفکران معاصرش دین را به یکی از مقولات اخلاق، مابعدالطبیعه و هنر فروکاهد، بلکه کوشش وی آن است که ضمن اثبات استقلال دین ساحت تجربه دینی را به منصه ظهور برساند. از سویی اندیشمند و فیلسوف دینی دیگری به نام ویلیام جیمز در همین راستا حرکت کرده و ضمن قوت بخشیدن به نظریه تجربه دینی از زاویه دیگری به این مفهوم نگریسته که منشا ایجاد اختلاف نظر با شلایر ماخر گردیده است. او که یک روان شناس تجربی ،واقع گرا و فیلسوف معروف پراگماتیسم است در محیطی پروتستانی بزرگ شده و از جهت عاطفی دلبستگی خاصی به احوال دینی و عرفانی دارد. با تالیف کتاب تنوع تجربه دینی تحولی شگرف در ترویج این مفهوم ایجاد میکند. در این مقاله ابتدا با نگاهی به زندگی نامه این فیلسوفان و با طرح دیدگاه ها و نظریات هر کدام، در یک تحقیق روشمند و مطالعه تطبیقی نقاط اشتراک و افتراق اندیشه های آنهارا بیان کرده و به تبیین و تحلیل آنها خواهیم پرداخت. اشترکاتی همچون: تحلیل تجربه دینی در عواطف و احساسات، قایل بودن به ذات گرایی، کیفیت معرفت شناختی تجارب دینی و...، یا افتراقاتی مانند: جمع کردن احساس و شهود با هم یا ثابت بودن عناصر احساس و سلوک در مواجهه با تنوع سنتهای دینی و....کلیدواژه ها
تجربه- دینی- احساس- شهود- قدسی- عواطف- شلایرماخر- ویلیام جیمزمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول آفرین بر عملکرد سازمانی و انگیزه کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای کارکنان فروش بر اعتماد مشتری و عملکرد فروش (مطالعه موردی: فروشگاه های زنجیره ای شهر تهران)
- بررسی و تحلیل علل شکست و موفقیت استارت آپ ها در کشور ایران
- تاثیر ترومای خانوادگی بر سلامت روان اعضای خانواده و نسل های بعدی
- رابطه بین کیفیت زندگی و سبک های مقابله با استرس در مراقبین بیماران روانی با شدت بیماری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.