مدل سازی تصمیم گیری و ارزیابی عوامل اعتماد الکترونیکی به تجارت الکترونیکی با کاربرد شبکه های پتری رنگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی نجفی

عضو هیات علمی دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان

فایزه نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه فردوسی مشهد

علی کامیار

دانشجوی رشته کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در عصر حاضر با گسترش جهانی سازی ، کاربردهای فناوری اطلاعات از جمله تجارت الکترونیکی به عنوان یک راه حل نوین برای انجام معاملات آنلاین بین خریداران و فروشندگان اعم از مصرف کننده، مشتریان، خرده فروشها ، شرکتها و دولتها به امری ضروری و اجتناب ناپذیر مبدل نموده است. از انجا که انجام هر تراکنش در این محیط مستلزم اعتماد طرفین به همدیگر می باشد. لذا باتوجه به شرایط محیط الکترونیکی که فاقد دو رخداد ملاقات حضوری طرفین و امکان روییت و لمس فیزیکی مورد معامله می باشد، حصول اعتماد منجر به معامله ، توام با پذیرش رسیک به انجام خواهد رسید. این مساله، به عنوان چالش عمده در فراگیری اعتماد به تجارت الکترونیکی محسوب میشود. در سالهای اخیر ، روشهای متنوعی برای شناسایی ، مدل سازی و ارزیابی عوامل اعتماد به تجارت الکترونیکی ارایه گردیده است . در این مقاله ابتدا تصمیم گیری به تجارت الکترونیکی مدل سازی گردید و سپس ارزیابی میزان اعتماد به تجارت الکترونیکی با کاربرد شبکه های پتری رنگی با شناسایی، معرفی و بررسی متغیرهای تاثیرگذار در تصمیم گیری انجام رسید . نتایج بررسی مورد کاربردی نشان میدهد که فاکتورهای شرکتی و مدل کسبوکار بیشترین تاثیر را بر تصمیم گیری مشتریان در اعتماد یا عدم اعتماد به تجارت الکترونیکی را دارد.

کلیدواژه ها

ریسک ، اعتماد ، اعتماد الکترونیکی ، تجارت الکترونیکی ، شبکه پتری رنگی ، مدل سازی تصمیم گیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.