مروری بر مفاهیم سامانه و چرخه حیات در روش های شاخص مهندسی سامانه ها با رویکرد مقایسه ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خانی پورروشن

شرکت سرآمدان مدیریت علم و فناوری سلمانیان فارس

امیرحسین خدابخش

شرکت سرآمدان مدیریت علم و فناوری سلمانیان فارس

احسان فرزام نیک

شرکت سرآمدان مدیریت علم و فناوری سلمانیان فارس

هادی زارع

شرکت سرآمدان مدیریت علم و فناوری سلمانیان فارس

چکیده

مهندسی سامانه ها یک رویکرد میان رشته ای و یکپارچه برای تحقق موفقیت آمیز یک سامانه است. سامانه رامی توان مجموعه ای از الما نها )اعم از سخت افزار، نرم افزار، انسان-در-حلقه و غیره( در نظر گرفت که برای هدف واحدی گردآمده و یکپارچه گشته اند. چرخه حیات نیز عبارتست از مجموعه مراحل شاخص در طول حیات یک سامانه، از زمان تعریف پروژه )و یا حتی قب لتر از آن( تا پایان بازنشستگی محصول. در این مقاله سعی شده است تعریف چندوجهی از مفهوم سامانه، مهندسی سامانه ها و جایگاه چرخه حیات در روند توسعه یک محصول ارایه شود. این نگاه چندوجهی به کمک مرور تعاریف فوق در مراجع اصلی توسعه و سیاستگذاری مهندسی سامانه ها در سراسر جهان به دست آمده است. این مراجع اصلی عبارتند از شورای بین المللی مهندسی سامانه ها، وزارت دفاع ایالات متحده، سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده و سازمان اروپایی استانداردسازی فضایی. انتخاب این مراجع نظر به حجم اطلاعات تولیدی و یکپارچگی مطالب ارایه شده و تاثیرگذاری در روند اجرای پروژ ههای کلان با رویکرد سیستمی بوده است. برای هرکدام از مراجع مزبور، علاوه بر ارایه تعاریف پایه، مجموعه فعالیت های مهندسی سامانه ها در هر مرحله از چرخه حیات نیز تشریح شده است. در خاتمه نیز این نگاه ها با یکدیگر مقایسه و سعی در ایجاد یک فهم جامع در اهمیت و جایگاه چرخه حیات در روند توسعه محصولات شده است.

کلیدواژه ها

مهندسی سامانه ها، چرخه حیات، سامانه، نیازمندی، کارکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.