بررسی لزوم جبران کاهش قدرت خرید پول سپرده ها در بانکداری اسلامی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه تاجی الیاتو

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شیروان

حبیب الله مهدویفر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه تهران

چکیده

در دودهه اخیر،توسعه صنعت بانکداری اسلامی در سطح بین المللی با رشد چشمگیری مواجه بوده است و انواع مختلفی از موسسات مالی با عنوان اسلامی )شامل بانک های اسلامی( در کشورهای مختلف اسلامی و غیراسلامی تشکیل شده اند و به فعالیت مشغولند. در ایران نظام بانکداری بدون ربا در جریان است و هنوز برای آن ادعای اسلامی بودن نشده است و قانون هم در حد قانون عملیات بانکی بدون ربا مطرح شده است ، گر چه ظاهرا این عملیات هیچ تناقضی با عملکرد بانک ها بخصوص در کشور ایران ندارد اما به علت تغییر ماهیت عناصری همچون پول و پشتوانه ی آن، که در طول زمان سهوا یا عمدا نادیده گرفته شده ایجاد نوعی تناقض در نقش بانک های موصوف به اسلامی نموده و به نظر می رسد مطالعه این تجارب و مقایسه آن با الگوی بانکداری سنتی ایران، می تواند به اجرای بهتر این نوع بانکداری در کشور کمک کند اما لازم است بازنگریها و نقدهایی در این زمینه صورت گیرد. بر این اساس در این مقاله تلاش می شود به صورت مختصر به بررسی بانکداری اسلامی و بانکداری سنتی پرداخته و همچنین الگوی مورد استفاده در سایر کشورها با قرایت ایرانی بانکداری اسلامی )بانکداری بدون ربا( مقایسه گردد، سپس به تجزیه وتحلیل این نوع بانکداری پرداخته و اثر کاهش قدرت خرید پول بر سپرده گذاری بررسی و مواردی که باعث روشن تر شدن موضوع می گردد و به نظر نگارندگان به بهبود وضع کنونی اقتصاد می انجامد ،پیشنهاد می گردد .

کلیدواژه ها

بانکداری اسلامی، بانکداری بدون ربا، جبران قدرت خرید پول ، پول عینی،پول حکمی ، پول اعتباری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.