معیارهای ارزش گذاری معماری بایونیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS02_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث عباسی ماهرو

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گرایش فناوری، دانشگاه علم و صنعت ایران

محسن وفامهر

دکترای معماری از دانشگاه علم و صنعت، عضو هییت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

پیروی از طبیعت در ساخت و ساز های معماری از دیرباز وجود داشته بشر با بهره گیری از طبیعت آثار زیبایی را در زمینه هنر و معماری خلق کرده است. معماری بایونیک که هنر به کار گیری دانش سیستم های زنده در طراحی است درصدد است که با بهره گیری از بهترین تکنولوژی های روز و الهام از طبیعت یک بنا را طراحی کند؛ از آنجا که تکنولوژی در دنیای کنونی توجه گستره وسیعی از کارفرمایان و طراحان را بخود جذب کرده است لذا نیاز به توجه بیشتری برای ایجاد محصولات تکنولوژیک و کاربردی دارد. استفاده از تکنولوژی بدون توجه به اصول به کار رفته در طبیعت و بررسی اصولی شیوه ی الهام گیری صحیح نمی تواند منجر به تولید یک محصول کارا شود. حال سوال این پژوهش بر اینست که چه معیارهایی را برای طراحی یک بنای بایونیک باید در نظر گرفت این مقاله ضمن بررسی معماری بایونیک به معرفی مصادیق معماری آن پرداخته و فاکتورهایی را برای طراحی بر اساس معماری بایونیک ارایه می دهد.

کلیدواژه ها

معماری بایونیک، طبیعت، مصادیق معماری بایونیک، معیارهای ارزش گذاری معماری بایونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.