مکان یابی ایستگاه های دوچرخه در معابر پرترافیک شهری با استفاده از GIS در راستای گسترش حمل و نقل پایدار (مورد مطالعه بخش مرکزی شهر زنجان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی پروار

دانسجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران-راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان، ایران

رامین کیامهر

دانشیار، گروه فنی و مهندسی ، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

دوچرخه برای سفرهای کوتاه در فواصل 2 تا 3 کیلومتر در مناطق مسطح کاملا مناسب است لیکن با سازماندهی وشرایط توپوگرافی خوب این مقدار تا 10 کیلومتر نیز افزایش می یابد. تجربیات جهانی نشان می دهد که سرویس هایدوچرخه سواری رونق مناطق تجاری را افزایش دادند، بدون اینکه در ایجاد آلودگی هوا دخیل باشند و به فضا و معابرعریض نیازی باشد، و بدون اینکه هزینه بسیار زیاد سامانه های پارک سوار را داشته باشد. سفرهای درون ناحیه ای درشهرها در شعاع 5 کیلومتری، 50 % از سفرها را تشکیل می دهد. در تحقیق حاضر سعی بر تعیین مکان مناسب جهت احداث ایستگاه های دوچرخه در بخش مرکزی شهر زنجان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) شده است.محدوده مورد مطالعه از جمله مناطقی است که ترافیک بسیار بالایی به دلیل وجود مراکز تجاری و اقتصادی است.علیرغم اهمیت این بخش از شهر زنجان در تراکم و ترافیک بالا، هیچگونه ایستگاه دوچرخه در بخش مرکزی شهر زنجاندر طرح های بالادست و ترافیکی، برای کاهش خفقان و ترافیک در ساعات اوج، بصورت علمی جانمایی نشده اند. با توجهبه نتایج تحقیق در وضع موجود ایستگاه دوچرخه در این بخش وجود نداشته و از لحاظ مکانیابی اصولی دارای ضعفهایی بوده اند که در بخش مرکزی شهر زنجان تعداد 17 ایستگاه دوچرخه پیشنهاد شده، که این مراکز بر طبق معیارهادر معابر پرترافیک و در جهت کاهش ترافیک این خیابان ها در جاهایی که پارکینگ های عمومی و ایستگاه های حمل ونقل عمومی وجود داشته، پیشنهاد و مکان گزینی شده است.

کلیدواژه ها

ایستگاه های دوچرخه، مکان یابی، شهر زنجان، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.