ضمان مثلی و قیمی در مال عاریه در فقه و حقوق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری حقوق و مطالعات قضایی
  • کد COI اختصاصی: LLSC03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد محمدی

مهرعلی کرمی برم سبز

چکیده

هدف این تحقیق بررسی فقهی حقوقی، ضمان مثلی و قیمی در مال عاریه می باشد. تحقیق حاضر در پاسخ به این سوال است که ضمان مثلی و قیمی در مال عاریه چگونه اعمال می شود و با روش جمع آوری کتابخانه ای و با روش توصیفی و تحلیلی به این نتایج دست یافته است : که اگر مستعیر مال معاره را به هر نحوی پس ندهد یا آن را به دیگری بدهد و در این حین ، مال معاره از بین برود، طبق نظر حقوق دانان که از متون فقهی برداشت کرده اند؛ مثل آیه کتاب ، ادله قاعده لاضرر، اتلاف ، تسلیط ، علی الید، مستعیر غاصب ضامن مثل یا قیمت مال معاره است . مثل مال معاره در صورت عدم پس دادن ، این است که اجزایش از نظر قیمت به نسبت متساوی باشند. و قیمت مال معاره زمانی است که مثل متداولی برای آن در بین مردم نیست و منسوب به قیمت است . و در ضمان قیمی، مستعیر تالف ضامن قیمت حین الاداء است . البته تشخیص مال معاره که مثلی یا قیمی است بر عهده ی عرف می باشد.

کلیدواژه ها

ضمان ، مثلی ، قیمی ، عاریه ، تلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.