تولید نانو غشای آلومینای آندی و بررسی پارامترهای موثر بر مورفولوژی حفره ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین علوم فیزیک و فناوری نانو در ایران
  • کد COI اختصاصی: FCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد عقیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد گرایش نانو مواد، دانشگاه شیراز

بابک هاشمی

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه شیراز

سیداحمد جنابعلی جهرمی

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه شیراز

چکیده

آندایزینگ آلومینیوم به دلیل توانایی ایجاد ساختار نانو متخلخل دارای کاربردهای فراوانی در زمینه های مختلف می باشد.استفاده از این روش برای تولید ساختارهای نانویی، یکی از راه های دقیق به دست آوردن غشاهای نانو با نظم بالا است.برای هرکابرد خاص به اندازه حفره و ضخامت لایه مناسب نیاز است. تغییر پارامترهای موثر بر فرآیند آندایز میتواند منجربه بهینه سازی اندازه حفره ها و همچنین فاصله بین حفره ها گردد. در این پژوهش ساخت غشاهای آلومینایی با اندازه حفرهزیر 100 نانومتر مورد بررسی قرار گرفته و اثر عواملی همچون نوع الکترولیت (اسید سولفوریک و اسید اکسالیک)، دما وولتاژ بر ساختار حفره ها مورد مطالعه قرار گرفته است. آندایز به صورت تک مرحله ای و دومرحله ای انجام شد. غشای نانوییبا حذف زیر لایه آلومینیومی توسط محلول کلرید مس در دو غلظت متفاوت به دست آمد. ساختار غشاها توسطمیکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که غشای ایجاد شدهدر محلول اسید سولفوریک در مقایسه با اسید اکسالیک دارای قطر و فاصله بین حفره های کمتری می باشد. قطر حفره هایتولید شده با استفاده از اسید سولفوریک به 20 نانومتر رسید که یکی از کاربردهای آن در زمینه فیلتر کردن آب به منظورجداسازی فیزیکی املاح سنگین (قطر بالاتر از 100 نانو متر) می باشد.

کلیدواژه ها

آندایزینگ، بهینه سازی حفره ها، حذف زیرلایه، نانوغشا، جداسازی فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.