فرآیند استفاده از مدل هیدرولیکی به منظور شبیه سازی سیلاب رودخانه نکا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC10_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی نوری

شرکت آب منطقه ای استان البرز

پیام ابراهیمی

دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آبخیز دانشگاه تهران

عباس کایدخورده

شرکت آب منطقه ای استان البرز

بهزاد پارسا

شرکت آب منطقه ای استان البرز

چکیده

سیل همواره یکی از حوادثی است که هر ساله موجب خسارات جانی و مالی زیادی در نقاط مختلف ایران به ویژه نکا می گردد. در این پژوهش با استفاده از مدل HEC-RAS و سیلاب با دوره بازگشت 25، 50 و 100 سال به بررسی پهنه سیلاب در رودخانه نکارود پرداخته شد و اراضی با خطر خسارت بیشتر تعیین گردید. سیلاب های با دوره بازگشت 25، 50 و 100 سال به ترتیب 854، 894، 926 متر مربع از دشت سیلابی را فرا می گیرد. نتایج این تحقیق به طور کلی نشان می دهد که میتوان به کمک مدل HEC-RAS اثرات هیدرولیکی و تغییر پروفیل سطح آب و سایر پارامترهای هیدرولیکی را بررسی نمود. استفاده از مدل HEC-RAS در تلفیق با GIS نتیجه بسیار خوبی را در تعیین پهنه های سیل با دوره بازگشت های مختلف به کاربر ارایه می دهد و با استفاده از آن در عملیات مهندسی رودخانه و در اتخاذ تصمیم نهایی صحیح توسط مهندسین نقش به سزایی را ایفا می کند.

کلیدواژه ها

سیلاب، نکا، HEC-RAS، پهنه بندی، دوره بازگشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.