ارزیابی کارایی و رتبه بندی قفسه بندی انبار با رویکرد کاهش هزینه با استفاده از تکنیک DEA

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری پیشرفتهای نوین در مهندسی صنایع، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AIMEA03_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 976
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره میرحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه سیستان و بلوچستان

علیرضا شهرکی

دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در سازمان های سنتی ابتدا کلیه فعالیت های پشتیبانی محدود به یک سری عملیات ساده و غیر متمرکز مانند خرید وانبارداری بود که دارای گستردگی چندانی نبود و بیشترین تکیه آن بر منابع موجود در محل کارگاه و بازارهای محلی می شد، لیکن امروزه باتوجه به افزایش توان شرکت ها و اجرای پروژه های تخصصی تر و به مراتب بزرگتر ازقبل، همچنین جوابگو بودن منابع محلی و افزایش هزینه ها در روش سنتی انبارداری، عملا اجرای یک کار با رویکرد فوق امکان پذیر نمی باشد و کلیه انبارها بالاجبار جهت پوشش دادن به فعالیت های پشتیبانی علاوه بر گسترش فعالیت ها و تخصصی کردن آن ها به سمت تمرکز در فعالیت های پشتیبانی و لجستیک کشیده شده اند. بحث استفاده از بهترین سیستم قفسه بندی علاوه بر بالا بردن کیفیت و کمیت، حاشیه سود انبارها را افزایش داده و حتی در برخی از انبارها فعالیت های پشتیبانی به مزیت رقابتی غیرقابل کنترل انکار مبدل شده است. به نظر می سد که با این رویکرد بتوان کاهش چشمگیری را در هزینه های لجستیک و جلوگیری از هزینه های اضافی ناشی از انبارش و حمل و نقل و نگهداری داشت. به همین دلیل در این تحقیق با مصاحبه از متخصصان خبره در امر انبارداری و سازندگان سیستمهای قفسه بندی معیارهایی که بر روی کاهش هزینه های انبارداری ناشی از استفاده از سیستمهای قفسه بندی اثر میگذارد شناسایی شده و با استفاده از روش تحلیل پوششی دادهها کاراییتکنیکی و کارایی هزینه، بر هرکدام از سیستم های قفسه بندی محاسبه شده و رتبه بندی میشود. نتایج حاصل از پژوهش حاضر حاکی از آن است که سیستم قفسه بندی دینامیک نسبت به سیستم قفسه بندی استاتیک در رتبه بالاتری قرار میگیرند و ازلحاظ هزینه باعث کاهش قابل توجهی از هزینه های انبارداری میشوند.

کلیدواژه ها

انبار- سیستم قفسه بندی انبار- تحلیل پوششی داده ها- کارایی تکنیکی- کارایی هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.