کاربرد هوش تجاری در منابع انسانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تکنیک های مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MNGTEC02_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

سازمان های امروزی منابع انسانی را اصلی ترین سرمایه خود تلقی می نمایند که جذب، نگهداشت و بالا بردن بهره وری این منابع در جهت سودآوری سازمان از مهمترین اهداف آنان است. ماژول های مدیریت منابعانسانی بهکو هدایت و برنامه ریزی فرایندهای مرتبط با منابع انسانی را بصورت یکپارچه با سایر فرایندهای سازمان بوجود می آورد . امروزه با پیشرفت فناوری، سازمان ها به دنبال راه ها و ترفندهایی می گردند کهبقایشان را در این عرصه تضمین کنند. سازمان ها می دانند که دیگر بقای آنها تنها در رسیدن به وضعیت سوددهی مداوم نیست و باید به دنبال رقابت و ابزار آن باشند. (صامعی, 1395 ) همچنین می دانند که کلیدموفقیت در عصر اطلاعات، اتخاذ تصمیماتی است که بدون تناقض، بهتر و سریع تر در رقابت پیش دستی کند. سازمان ها مقدار قابل توجهی از منابع را در اجرای برنامه ریزی منابع سازمانی ( ERP ) و سیستم هایهوش تجاری ( BI ) سرمایه گذاری کرده اند. در محیط رقابتی امروز در چارچوب پیچیده BI و ERP، این سیستم ها ابزار استراتژیک کلیدی شده اند که به طور مستقیم در موفقیت اجرای هر پروژه ای تاثیر گذارند.اما به ادغام هوش تجاری و برنامه ریزی منابع سازمانی ( BIERP ) توجه کمی شده است. مطالعات زیادی در کشورهای توسعه یافته انجام شد در حالی که کشورهای در حال توسعه توجه بسیار کمتری دریافت کرد. باوجود تلاش برای توضیح ادغام این سیستم ها، در منابع هنوز هم به صورت جدا عنوان می شود. سازمان ها برای حفظ بقا همزمان با پیشرفت فناوری، باید تسلط بر فناوری های جدیدی مانند هوش تجاری را در کسبو کارها یک الزام و ضرورتی اجتناب ناپذیر تلقی کنند. سیستم های هوش تجاری ابزاری را فراهم می کنند که براساس آن نیازهای اطلاعاتی سازمان به شکل مناسبی پاسخ داده شود. (سعادت، 1386) در تحقیق حاضر با درک اهمیت توجه به مقوله مدیریت منابع انسانی، نقش و کاربرد مولفه های هوش تجاری را در این مهم مورد سنجش و ارزیابی قرار داده ایم.

کلیدواژه ها

هوش تجاری، داده کاوی، منابع انسانی، کسب و کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.