بررسی سطح خونی هورمون لپتین قبل و بعد از درمان با متفورمین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF04_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام جعفرپور

گروه بیوشیمی، واحد شرق تهران، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح خونی هورمون لپتین قبل و بعد از درمان با متفورمین انجام شد. این پژژوهش ازنوع آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون می باشد. جامعه آماری در پژوهش حاضر، عبارت است از 50 نفر از بیماراندیابتی نوع دوم مراجعه کننده به پلی کلینیک تخصصی قدس در سال 1396. مراجعه کنندگان دارای دیابت نوع دو و دارای BMI< 35 وارد مطالعه شدند. به هر بیمار 1000 میلی گرم متفورمین به صورت قرص، 2 بار در روز به مدت دو ماه تجویز شد و یک نمونه خون قبل و بعد از مصرف دارو گرفته شد و در 20 - درجه سانتیگراد فریز شد و در زمان سنجش نمونه ها به درجه اطاق رسانده و اندازه گیری شد. گلوکز، کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول و کلسترول با روش های رایج آزمایشگاهی اندازه گیری شد. HbA1c با استفاده از روش کروماتوگرافی تعویض یون و با استفاده از دستگاه Drew-DS5-UK اندازه گیری شد .غلظت انسولین خون بیماران با استفاده از روش الیزا ساندویچی اندازه گیری شد. لپتین با استفاده از روش الیزا ساندویچی اندازه گیری شد. یافته های پژوهش نیز نشان داد که میزان وزن بدن FM/Kg, FFM/Kg, BMI قبل و بعد از درمان تفاو معناداری پیدا نکرده است و بین میانگین میزان هورمون لپتین بیماران در پیش و پس آزمون و همچنین با غلظت هورمورن انسولین تفاوت معنا داری یافت نشد. اما میانگین غلظت گلوکز بیماران قبل و بعد از درمان از نظر آماری تفاو معناداری را نشان داد (p< 0/05). همچنین نتایج نشان داد که اثر مصرف دارو در پیش آزمون و پس آزمون در میزان غلظت کلسترول، تری گلیسرید و LDL کلسترو خون بیماران تفاو معناداری پیدا کرده بود. دراین مطالعه اثر داروی متفورمین در طول مدت درمان سبب کاهش در میزان قند خون افرد شد ولی به علت طول دورهدرمانی اثرات آن روی کاهش وزن و HbA1c به صورت معنی داری ظاهر نشد.

کلیدواژه ها

لپتین ، متفورمین ، دیابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.