طراحی و تهیه فیلم زیست تخریب پذیر اصلاح شده با عصاره انغوزه و نانو ذرات روی اکسید و بررسی خواص ضدمیکروبی آن به منظور افزایش زمان ماندگاری صیفی جات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF04_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام السادات قرشی

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحدیزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران

نوید نصیری زاده

دانشیار،گروه نساجی و پلیمر، واحدیزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران

سیدعلی یاسینی اردکانی

دانشیار،گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحدیزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران

چکیده

در طی سالهای اخیر تمایل به استفاده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر در تهیه بسته بندی موادغذایی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از کاربردهای بالقوه ی این پلیمرها، تهیه بسته بندی هایفعال حاوی مواد ضدمیکروبی می باشد. در طراحی یک بسته بندی ضدمیکروبی، فاکتورهای زیادیبایستی مورد توجه قرار گیرند. اغلب این فاکتورها به ماهیت شیمیایی ماده ضدمیکروبی، نوع ماده یغذایی و میکروارگانیسم هدف بستگی دارند. همچنین در سالیان اخیر استفاده از ترکیبات ضدمیکروبیدر مواد بسته بندی در صنایع غذایی نیز مورد توجه محققین قرار گرفته است. افزودن ترکیباتضدمیکروبی به پوشش های بسته بندی، به آنها فعالیت ضدمیکروبی بخشیده و لذا فیلم بسته بندیمی تواند در کنترل رشد میکروب ها و میکروارگانیسم های عامل فساد موثر باشد. همچنین استفاده از نانوذره روی اکسید که دارای خواص آنتی باکتریال، کیتوسان که توانایی مهار رشد انواع وسیعی از قارچ ها،باکتری های پاتوژنیک و میکروارگانیسم های عامل فساد و از عصاره گیاه انغوزه، که در درمانبیماری های مختلف از جمله آسم، بیماری صرع، درد معده، نفخ شکم، انگل های رودهای و آنفولانزاکاربرد دارد مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در این پژوهش جهت تهیه فیلم زیست تخریب پذیر،پلی وینیل الکل/ پلی وینیل پیرولیدون به نسبت 1:1 در دما 80˚C در محلول آبی دیسپرس شده و به آنزمان داده می شود تا ساختار یکنواختی از محلول پلیمری ایجاد شود. در ادامه کیتوسان با مقدارمشخص به محلول پلیمری تهیه شده اضافه میگردد. علاوه بر این از پتاسیم پراکسی دی سولفات بهعنوان عامل کراسلینک کننده و از نانو ذرات روی اکسید و عصاره گیاه انغوزه به منظور بهبود خواصضدمیکروبی و افزایش زمان ماندگاری صیفی جات استفاده شد. در نهایت خواص ضدمیکروبی و بررسیساختار نانو ذرات روی اکسید با استفاده از آزمون پراش پرتو ایکس مورد بحث قرار گرفت.

کلیدواژه ها

فیلم زیست تخریب پذیر، انغوزه، نانوذرات روی اکسید، ضدمیکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.