بررسی رابطه بین عدالت سازمانی و مقاومت در برابر تغییر با توجه به متغیر تعدیل گر شفافیت نقش در بین کارکنان حوزه مالی و اداری شهرداری مشهد با همکاری شهرداری مشهد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش تحقیقات کاربردی در علوم اقتصاد،مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: HGSEC01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی آرامی

معاونت اداری و مالی سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد

چکیده

این پژوهش به بررسی رابطه ی بین عدالت سازمانی ومقاومت دربرابر تغییر با توجه به متغیر تعدیل گر شفافیت نقش در بین کارکنان حوزه مالی و اداری شهرداری مشهد می پردازد. این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام گردید و برای سنجش عدالت سازمانی کارکنان حوزه مالی و اداری که از چهار مولفه تشکیل شده است (عدالت بین فردی، عدالت اطلاعاتی، عدالت رویه ای، عدالت توزیعی) از پرسشنامه ی کال کویییت (2001) استفاده شد. برای سنجش مقاومت در برابر تغییر کارکنان حوزه مالی و اداری از پرسشنامه ی ارگ (2003) استفاده شد که از 3 بعد رفتاری، هیجانی و شناختی تشکیل شده است. سومین عامل مورد بررسی در تحقیق حاضر، شفافیت نقش است که توسط پرسشنامه ی ساویر (1992) اندازه گیری شد. شفافیت نقش از دو مولفه ی شفافیت هدف و شفافیت فرایند تشکیل می شود. در این پژوهش از روش های آمار توصیفی (تنظیم جدول داده ها، رسم نمودارها، محاسبه ی میانگین، انحراف استاندارد) استفاده شد. در بخش استنباط های آماری پس از تبدیل نمودن متغیرهای تحقیق از مقیاس ترتیبی به مقیاس فاصله ای، از آزمون های نظیر ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شده است. برای آزمون فرضیه ها در این پژوهش تعداد 136 نفر کارکنان حوزه مالی و اداری شهرداری مشهد مورد بررسی قرار گرفتند که نتایج به شرح زیر حاصل شد. در میان 4 مولفه عدالت سازمانی تنها مولفه عدالت توزیعی با مقاومت دربرابر تغییر رابطه نداشت و نیز شفافیت نقش (شفافیت هدف و شفافیت فرایند) رابطه بین عدالت سازمانی و مقاومت در برابر تغییر را تعدیل می کند.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی، مقاومت در برابر تغییر، شفافیت نقش، کارکنان حوزه مالی و اداری شهرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.