پیشنهاد مدل دوسطحی انتخاب بهینه فروش سبد بیمه های آتش سوزی با روش بهینه سازی تک هدفه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بهینه سازی سیستم ها و مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ISOBM01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین بهزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گروه مهندسی صنایع واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران؛

سعداله ابراهیم نژاد

دانشیارو عضو هییت علمی گروه مهندسی صنایع واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی،کرج، ایران

چکیده

در شرایط کنونی شرکتهای بازرگانی همچون بیمهها در صدد تحصیل بالاترین سود در فروش محصولات خود میباشند. این امر در شرکتهای بیمهگر از طریق افزایش فروش انواع بیمه، در ازای کاهش خسارت محقق میشود. در عصرحاضر، انواع پوششهای بیمهای با زیرشاخههای مختلف ایجاد شده است. در تحقیق حاضر یکی از شاخههای اصلی بیمه، یعنی بیمههای آتشسوزی کهدارای چندین زیرشاخه )صنعتی، غیرصنعتی،مسکونی، و انواع دیگر( میباشد مورد مطالعه تحقیقی قرار گرفته است تا طی آن بیمه- گر با انتخاب بهینه از این سبد محصولات، برنامهای هدفمند برای ایجاد سود حداکثری وزیان حداقلی منظور نماید. البته این امر بهسادگی حاصل نمیشود زیرا خطمشی سازمان امکان حذف تمامی پوششهای بیمهای زیانده )با ضریب خسارت بالا( را میسر نمی- سازد و در نهایت انتخاب با مشتری یا بیمهگذار میباشد. بنابراین هدایت سیاستهای فروش برای بهینهترین حالت، احساس می-گردد. هدف این مقاله انتخاب بهینه با اولویت بخشی به فروش زیر شاخه بیمههای آتشسوزی با استفاده از اطلاعات واقعی عملکرد سنوات گذشته یک شرکت بیمه بزرگ کشور در استان البرز است. بطور اجمال رویکرد مورد نظر در ارایه طریق برای تصمیمگیریپیشنهاد سبد بیمه از زیر شاخه بیمههای آتشسوزی در نرم افزار متلب و بر پایه روش حداقل واریانس و بهینهسازی تک هدفه مقید استوار میباشد. متغیرهای طراحی شامل مانده عملیات بیمه )سطح درآمد( یا بازده بعنوان تابع هدف و وقوع خسارت یا سطحخطرپذیری بعنوان قید است. نتایج خروجی در قالب مجموعه منحنیها ارایه شده اند، که با تغییر سطح خطرپذیری بدست آمده و تحلیل درستی از نیل به اهداف پژوهش را ارایه مینماید.

کلیدواژه ها

بهینهسازی تک هدفه، سبد بیمه ، بیمه آتشسوزی، خطرپذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.