اثر تنش خشکی همراه با محلول پاشی عناصر کم مصرف بر خصوصیات کیفی ارزن مرواریدی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن
  • کد COI اختصاصی: NSDEM02_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف پای گذار

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت

احمد قنبری

عضو هیئت علمی، دانشگاه زابل

مصطفی حیدری

عضو هیئت علمی، دانشگاه زابل

ابوالفضل توسلی

دانشجوی دکتری اکولوژی، دانشگاه زابل

چکیده

این آزمایش در سال زراعی 87-1386 در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت . فاکتور اصلی شامل سه سطح تنش خشکی S1 = بدون قطع آبیاری S2 = قطع آبیاری در مرحله رشد رویشی (ساقه دهی) و S3 = قطع آبیاری در مرحله رشد زایشی (خوشه دهی) و فاکتور فرعی نیز شامل محلول پاشی درچهار سطح: F1 = بدون محلول پاشی، F2 = محلول پاشی با سولفات منگنز، F3 = محلول پاشی با سولفات روی و F4 = محلول پاشی با سولفات منگنز + سولفات روی بود. نتایج نشان داد، تیمار عدم تنش باعث افزایش درصد خاکستر، فیبر خام ، پروتئین خام، نیتروژن و فسفر موجود در علوفه گیاه ارزن شد اما بر پتاسیم، منگنز و روی تاثیر نداشت. در بین تیمارهای محلول پاشی بیشترین محتوی خاکستر پروتئین خام، نیتروژن ، منگنز و روی از محلول پاشی با عنصر ریز مغذی بدست آمد ولی درصد عناصر فسفر و پتاسیم در علوفه گیاه ارزن تحت تاثیر محلول پاشی قرار نگرفت.

کلیدواژه ها

ارزن مرواریدی، ریز مغذی‌ها، منگنز، روی، تنش خشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.