تهیه قطعات متخلل برنزی از ضایعات برنزی با استفاده از فرایند خردایش پاششی ومتالورژی پودر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام افشاری

دانشگاه تهران- خیابان کارگر شمالی - دانشکده فنی

محمد قمبری

دانشگاه تهران- خیابان کارگر شمالی - دانشکده فنی

چکیده

تولید قطعات برنزی همراه با ایجاد حجم بزرگی از براده های ماشینکاری است. با در نظر گرفتن کاربرد گسترده پودرهای برنزی برای ساخت قطعات متالورژی پودر همچون فیلترها و یاتاقان های خود روانکار، تبدیل براده های ماشین کاری به پودر می تواند به عنوان راهکار مناسبی برای بازیافت براده های برنزی مطرح باشد. در این پژوهش امکان ساخت قطعات متخلل برنزی به روش متالورژی پودر از پودر تهیه شده به روش خردایش پاششی از براده های ماشینکاری مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی خواص خام پودر، عملیات فشرده سازی در بازه MPa 200 تا MPa 700 انجام گرفت. نتایج نشان داد که بواسطه محتوای ناخالصی اکسیژن و آهن بسیار محدود و مورفولوژی نامنظم پودر بازیافت شده، بدون نیاز به عملیات حرارتی همچون آنیل و احیا، امکان تهیه نمونه های خام با خواص خام مناسب در فشار پرس در حد MPa 300 میسر است. نمونه های خام تهیه شده تحت عملیات تف جوشی در دماهای 850 ͦC و 800 ͦ C و 700 ͦ C در اتمسفر آرگون قرار گرفت و اثر دمای تف جوشی بر ریزساختار، چگالی و سختی نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش دمای تف جوشی ار 700 تا 850 ͦC همراه با افزایش یکنواختی ریزساختار و افزایش سختی بود. دمای تف جوشی 850 ͦ C بهترین شرایط را از نظر ریزساختار، خواص مکانیکی و چگالی برای نمونه های تف جوشی شده ایجاد نمود. با فشردن در فشار MPa 300 و تف جوشی در 850 ͦc نمونه هایی با چگالی 7/4 g/cm3 و سختی ظاهری BHN 43 به دست آمد که مشخصات مناسبی برای قطعات خود روانکار برنزی محسوب می شود و لذا پودر برنز بازیافت شده می تواند به عنوان یک ماده ارزان قیمت برای ساخت یاتاقان های خود روانکار مطرح باشد.

کلیدواژه ها

بازیافت، پودر برنز، متالورژی پودر، تف جوشی، خردایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.