بررسی تاثیر کامپوزیت سازی پوشش NiO بوسیله TiO2 جهت بررسی خواص نوری در صفحات جاذب خورشیدی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مطلقی سیاحی

گروه مهندسی مواد و متالورژی، موسسه آموزش عالی نقش جهان، اصفهان، ایران

فریده طباطبایی

گروه مهندسی مواد و متالورژی، موسسه آموزش عالی نقش جهان، اصفهان، ایران

مسعود سبزی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

چکیده

در این پژوهش، تاثیرکامپوزیت کردن پوشش NiO بوسیله TiO2 جهت بررسی صفحات جاذب خورشیدی مورد بررسی قرارگرفت. برای این کار،پوشش الکترولس- نیکل فسفر روی زیرلایه آلومینیم خالص 1100 پوشش و با اسید نیتریک، سیاه کاری شده است. درمرحله بعد پیش ماده تیتانیم، تترا ایزوپروپوکسید به روش سل- ژل مورد استفاده قرارگرفت. پوشش الکترولس نیکل- فسفردراین پژوهش یک پوشش با مقدار فسفر بالا می باشدکه در درجه حرارت 85 ͦ C -80 رسوب می کند. دراین پژوهش، بررسی ریز ساختارپوشش توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، بررسی فازهای تشکیل شده در پوشش توسط پراش پرتو ایکس و بررسی خواص نوری پوشش با استفاده از طیف نگاری مریی- فرابنفش- فروسرخ انجام شد. نتایج نشان داد که با کامپوزیت سازی پوشش NiO بوسیله TiO2 یک پوشش با سطح متخلخل بدست آمده که ساختارآن آمورف بوده واین پوشش تشکیل شده ضریب جذب صفحات خورشیدی را تا بالاتر از 98/1% در ناحیه مریی فرابنفش افزایش داده درحالی که در ناحیه فروسرخ ضریب نشر را تا کمتر از 1/2% کاهش داده بود. زیرا با کامپوزیت سازی پوشش NiO بوسیله TiO2 سطح پوشش متخلخل شده و همین امربا ایجاد تله های نوری، که باعث به دام انداختن نور می شود شده است درنتیجه باعث کاهش نشرو افزایش نرخ جذب به نشر می شود.

کلیدواژه ها

صفحات جاذب خورشیدی، پوشش های TiO2 – NiO، الکترولس، خواص نوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.