تبدیل طیف فرابنفش به محدوده ی مادون قرمز و نور مریی برای افزایش بازده سلول های خورشیدی سیلیکونی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صالح پور

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده فیزیک

حمید هراتی زاده

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده فیزیک

چکیده

طیف فرابنفش بخشی از طیف گسیلی خورشید می باشد که انرژی زیادی دارد، انرژی این بخش از طیف فراتر از میزان گاف انرژی سیلیکون می باشد از این رو این بخش از طیف با برخورد به سطح سلول خورشیدی سیلیکونی کامل جذب نمی شود و بخشی از انرژی فوتون فرودی به صورت گرما و فونون هدر می رود در این تحقیق بر آن شدیم تا این بخش از طیف را توسط روشی به بخش قابل جذب تری از طیف که به محدوده ی گاف انرژی سیلیکون نزدیک تر باشد، تبدیل کنیم بدین منظور از لایه های فسفر استفاده کردیم، بدین طریق که فسفر را توسط روش لایه نشانی تبخیر حرارتی فیزیکی روی سلول های سیلیکونی لایه نشانی نمودیم. عمل لایه نشانی با ضخامت های مختلفی از فسفر تکرار گردید و در هر مرحله با مقایسه ی بازده سلول قبل لایه نشانی و بازده سلول بعد لایه نشانی شاهد افزایش بازده سلول بودیم. طیف جذبی فسفر قبل و بعد از لایه نشانی اندازه گیری شد و معلوم شد فسفر مقداری از تابش را که در ناحیه ی فرابنفش قرار دارد جذب می کند مشخصه یابی لایه های فسفر توسط برانگیزش فوتولومینسنس بادو طول موج 320 و 640 نانومتر انجام شد و معلوم گردید فسفر در محدوده ی مریی و مادون قرمز گسیل دارد.

کلیدواژه ها

بازده ، سلول های خورشیدی سیلیکونی، فسفر، پدیده ی فتولوتاییک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.