بررسی خواص مکانیکی و ریزساختاری کامپوزیت Al/Cu/%2SiC تولید شده به روشفرآیند نورد تجمعی متقاطع

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود رحمت آبادی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

مسلم طیبی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

رامین هاشمی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

بیت اله اقبالی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

چکیده

در سال های اخیر، برای ساخت کامپوزیت های پایه فلزی از روش های تغییر شکل پلاستیک به منظور دستیابی به خواص مکانیکی و ریزساختاری مطلوب استفاده شده است. در این تحقیق برای ساخت کامپوزیت آلومینیوم/مس تقویت شده با 2% حجمی ذرات سیلیسیومکاربید از فرآیند نورد تجمعی متقاطع استفاده شد، و کامپوزیتی متشکل از 2048 لایه بعد از هشت پاس تولید شد. ریزساختار و خواص مکانیکی کامپوزیت های فرآوریشده حین پاس های مختلف فرآیند نورد تجمعی متقاطع به ترتیب با استفاده از آزمون های میکروسکوپ نوری و الکترون روبشی، کشش تک محوره و میکروسختی ویکرز بررسی شد. نتایج ریزساختاری نشان داد که پیوند بین لایه ها در پاس های ابتدایی مستحکم نیست و در ساختار تخلخل وجود دارد ولی با افزایش پاس و بعد از پاس هشتم، کامپوزیت تولید شده، دارای توزیع کاملا یکنواخت از تقویت کننده ها و پیوند قوی بین ذرات و زمینه و بدون تخلخل می باشد. استحکام کششی کامپوزیت و میکروسختی لایه های آلومینیوم و مس با افزایش تعداد پاس، افزایش یافت، به گونه ای که در پاس هشتم استحکام کششی به 342 مگاپاسکال رسید که 5.65 برابر استحکام آلومینیوم آنیل شده می باشد. استحکام کششی در پاس اول افت پیدا کرد که دلیل آن وجود تخلخل در ریزساختار می باشد و بعد از آن بهطور پیوسته افزایش یافت. همچنین روندتغیرات استحکام کششی و ازدیاد طول مشابه بود. مقدار میکروسختی ویکرز نیز برای لایه های آلومینیوم و مس نسبت به نمونه های اولیه آنیل شده به ترتیب 1469% و 163% بهبود یافت. بررسی سطوح شکست در پاس هشتم نشان داد که مکانیزم شکست زمینه آلومینیومی از نوع نرم برشی می باشد

کلیدواژه ها

فرآیند نورد تجمعی متقاطع، کامپوزیت لایه ای Al/Cu ، ذرات تقویت کننده سیلیسیوم کاربید، خواص مکانیکی و ریزساختاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.