نقص بافت های تاریخی در ایجاد هویت به شهرهای ایرانی مطالعه موردی: شهر تاریخی سوخته در سیستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
  • کد COI اختصاصی: CASGC01_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما اتحادی

عضو هییت علمی گروه معماری واحدزابل دانشگاه آزاد اسلامی زابل ایران

محمدصادق معین فر

کارشناس ارشدبرنامه ریزی شهری باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان واحدزابل دانشگاه آزاد اسلامی زابل ایران

چکیده

آنچه امروزه در بسیاری از شهرهای معاصر شاهد هستیم، القای حس بی هویتی و سردرگمی است. از اینرو حفظ هویت شهرها و مناطق شهری از مباحثی است که امروزه مورد توجه حرفه مند ان شهری قرار دارد. متمایز بودن شهرها با تکیه بر خصصویات کالبدی و همچنین حفظ محیط و عناصر طبیعی که نقش عمده ای در هویت بخشی به شهرها دارند؛ در کنار مولفه های اجتماعی و فرهنگی از عناصر مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. با تغییر در توسعه شهرها و تغییر الگوهای فضای شهری، جایگاه و نقش بافت های تاریخی بجا مانده در شهرها که موجب هویت بخشیدن به فضا می شوند به سرعت رو به کم رنگ شدن و از بین رفتن است. شهرهای معاصر در حال از دست دادن شخصیت و هویت خود هستند و بافت ها و بناهای تاریخی شهرها از توانایی های خود به منظور ارتقای هویت شهری باز مانده اند. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی نقش بافت های تاریخی در مطالعه موردی با شهرهای ایرانیبه هویت ایجاد شهر سوخته در سیستان می باشد. سوخته شهر – با قدمت 5000 سال پیش از میلاد - یکی از شهرهای تاریخی و محسوب دنیا هایترین شهر قدیمی می شود، که در 56کیلومتری زابل در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است. روش انجام پژوهش از لحاظ هدف کاربردی توسعه ای و از -نظر ماهیت و روش توصیفی - تحلیلی می باشد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از مطالعات اسنادی (کتابخانه ای) و پیمایشی (میدانی) جمع آوری گردیده است. براساس یافته های حاصل از پژوهش حاضر، شهر سوخته باعث هویت بخشیدن به منطقه سیستان شده است. در پایان پیشنهاداتی در زمینه رشد بیش از پیش آن در بعاد ا فرهنگی – تاریخی، سی، باستان شنا اقتصادی – اجتماعی، هویت و تعلق مکانی ارایه می شود.

کلیدواژه ها

کلمات تاریخی، هویت شهری، شهر سوخته. سیستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.