استفاده عملی از کنترلر فازی جهت جایگزینی کنترلر سروو ولوهای هیدرولیکی در مجتمع فولاد مبارکه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICEEC01_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه الکترونیک، دانشکده فنی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

آرش دقیقی

دانشیار گروه الکترونیک، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

احمد سلیمانی

رییس تعمیرات ریخته گری، فولاد مبارکه، مبارکه، اصفهان، ایران

علیرضا فرجی

کارشناس مکانیک، شرکت فولاد مبارکه، مبارکه، اصفهان، ایران

چکیده

در این مقاله، کنترلرهای فازی که برای کنترل سروو ولو های هیدرولیکی، در واحد ریخته گری ناحیه سبا در مجتمع فولاد مبارکه بصورت عملی به انجام رسید، ارایه شده است. مدار کنترلی این سروو ولوها روی بورد الکترونیکی است که داخل سروو ولو تعبیه شده و قابل دسترسی و تعمیر نبود، به دلیل وجود محدودیت در تامین این ولو ها و با توجه به خاص بودن این سروو ولو ها، لذا با استفاده از کنترلر های تناسبی، انتگرالی فازی که توابع عضویت آن با برنامه نویسی در plc ایجاد شد، کنترل سروو ولو ها برای استفاده در پروسه تولید فولاد با دقت مناسبی انجام شد. با اجرای این پروژه ضمن عدم نیاز به تامین این ولو ها، از وارد شدن خسارات مالی سنگین که به دلیل عدم عملکرد صحیح این سروو ولوها ایجاد شده بود، جلوگیری گردید و صرفه جویی بیش از سه میلیارد تومانی در شرکت فولاد مبارکه حاصل شد. در ادامه نحوه کار سروو ولوهای مورد نظر و روش متداول کنترل سروو ولوها ارایه گردیده است و روش کنترلرهای فازی شرح داده شده و مقایسه ای بین روش ها انجام گرفته و همچنین نمودار داده های واقعی با مقادیر هدف مورد نظر مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

سیستم هیدرولیک، سروو ولو، منطق فازی، ریخته گری، پینچ رول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.