بررسی رابطه بین استرس شغلی و رضایت شغلی در کارکنان شرکتهای مهندسی مشاور در سطح شهر اهواز- مطالعه موردی: شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اقتصاد، مدیریت، حسابداری، علوم انسانی و بانکداری اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ICEMAH01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک راکیان

کارشناسی ارشد حسابداری آزاد اسلامی واحد اهواز،خوزستان،ایران

محمد خدامرادی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان،ایران

چکیده

منابع انسانی در هر سازمان ارزشمندترین سرمایه آن سازمان محسوب می شوند. در صورت وجود رضایت شغلی، در کاری که بخش عمده زندگی فرد را شامل می شود، این سرمایه ارزشمند انگیزه دوچندان یافته و تاثیر ناملایمات محیط کاری را تا حدی کمتر کرده و بهره وری نیروی انسانی در سازمان را افزایش می دهد. یکی از عوامل تاثیر گذار بر رضایت شغلی، میزان استرس های شغلی است که خود تابع عوامل گوناگونی می باشد. بدیهی است در محیطی که عوامل به وجود آورنده استرس های شغلی کاهش یابند، کارکنان یک سازمان با آرامش بیشتر و در نتیجه با رضایت بیشتری وظایف محوله را انجام می دهند. در بین کارکنان یک سازمان، نوع عملکرد کارکنان ستادی که وظیفه ی پشتیبانی از عملیات اصلی سازمان را بر عهده دارند با عملکرد کارکنان فنی که عملیات اصلی سازمان را انجام می دهند تا حدودی متفاوت است. همین امر منجر می شود که نوع استرس وارده بر آنان متفاوت باشد. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل استرس زای شغلی بر کارکنان شرکت های مهندسی مشاور در سطح شهر اهواز صورت گرفته، و این فرضیه را دنبال می کند که آیا بین استرس شغلی کارکنان و سطح رضایت شغلی آنها ارتباطی وجود دارد یا خیر. برای انجام این تحقیق از دو پرسشنامه ی رضایت شغلی JDIواسترس شغلی موسسه سلامت و ایمنی HSE استفاده شد، بعد از جمع آوری داده ها به وسیله نرم افزار Spss نتایج مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.در این ارتباط از آزمون همبستگی پیرسون جهت تعیین رابطه احتمالی بین دو فاکتور استفاده شده است.

کلیدواژه ها

استرس شغلی، رضایت شغلی، کارکنان ستادی، کارکنان فنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.