یک روش ترکیبی مبتنی بر منطق فازی و الگوریتم فاخته جهت بهبود کارایی شبکه های مش بی سیم با استفاده از استقرار مناسب دروازه ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی تحقیقات دانش بنیان در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: COMCO04_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاشار فرهمندیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده برق و رایانه، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، ایران

ابوالفضل حقیقت

دکتری تخصصی مهندسی برق، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران، ایران

چکیده

یکی از مشکلات اساسی در شبکه مش مربوط به استقرار گره دروازه یا گره های روتر مش است. هدف، یافتن مکان مناسب جهت استقرارگره است، به طوری که هزینه سرویس دهی تمام مشتریان، برای برخی از عملکردها بهینه شود. هدف اصلی در این تحقیق، بررسی مسیله استقرار دروازه ها است که راهکار پیشنهادی در این تحقیق استفاده از منطق فازی با توابع عضویت پوشش و مجموع فواصل برای بدست آوردن تعداد مناسب گره دروازه و سپس با استفاده از الگوریتم فرا ابتکاری فاخته براساس معیارهای درجه قطعه، پوشش و هزینه، محل استقرار این گره ها را بصورت بهترین واجد شرایط پیدا شود. نتایج نهایی بدست آمده از تحلیل کارایی و نتایج شبیه سازی این تحقیق ارتقای کارایی در پیدا کردن تعداد مناسب و مکان استقرار بهینه گره دروازه مش را در روش پیشنهادی نشان می دهند. روش پیشنهادی در بخش های میزان پوشش کاربران و اندازه مولفه های بزرگ شبکه نسبت به روش پایه بهبود قابل قبولی داشته است.

کلیدواژه ها

شبکه های مش بی سیم، مش روتر، تعیین مکان، بهبود، منطق فازی، الگوریتم فاخته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.