تاثیر آنیزوتروپی مقاومت بر نسبت تنشهای اصلی شیستهای محدوده معدن شماره 1 گل گهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس پژوهش در مهندسی عمران،معماری و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: NCOEE01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد حاجی حیدری

کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان، مسیول اجرایی تونل راه

سعید کریمی نسب

دانشیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حبیبه عطاپور

استادیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین زارع

کارشناسی ارشد مکانیک سنگ شرکت صنعتی و معدنی گلگهر

چکیده

آنیزوتروپی ویژگی مهمی از سنگهای شیستی میباشد که موجب تغییرات گستردهای در پارامترهای مقاومت و مدول سنگ در زوایای جهتداری مختلف میشود. در تحقیق حاضر سعی شده است تا ابتدا رفتار مکانیکی و مقاومتی شیست-های معدن گلگهر مورد بررسی قرار گیرد و سپس میان آنیزوتروپی شیستهای این محدوده و رفتار مقاومتی آنها در برابر میدان تنش، ارتباطی منطقی ارایه گردد که در تحلیلهای پایداری شیب میتوان از این نتایج استفاده کرد. نسب ت تنشهای اصلی در لحظه شکست به عنوان معیاری برای رفتار مکانیکی سنگهای منطقه انتخاب گردید. بدین منظور در زوایای مشخص بین صفر تا 90 درجه (زاویه بین محور بارگذاری و امتداد سطوح ناهمسانگردی) نمونه های متعددی از سه نوع شیست این منطقه تهیه شد. تعداد 130 نمونه از این سنگها مطابق پیشنهاد ISRM آمادهسازی و آزمایش شد. آزمونهای مقاومت فشاری تکمحوره و سه محوره در زوایای مختلف بر روی نمونههای سنگی انجام شد. فشارهای جانبی در آزمایش مقاومت فشاری سه محوره 2 ،4 و 6 مگاپاسکال انتخاب گردید. نتایج نشان داد که مقاومت فشاری تکمحوره در زاویه 15 تا 45 درجه در کلیه نمونهها کمترین مقدار خود را داشت. همچنین نتایج حاصل از آزمونهای مقاومتی در سه دسته نمودار مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و در نهایت یک رابطه ریاضیاتی درجه دوم بدست آمد که نشان دهنده تاثیر زاویه آنیزوتروپی بر نسبت تنشهای اصلی در سنگهای مورد مطالعه است.

کلیدواژه ها

آنیزوتروپی - تنش اصلی- شیست - . معدن گل گهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.