نقش شیوه های فرزندپروری والدین بر هوش هیجانی و پرخاشگری نوجوانان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PSYCHO04_224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 669
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش شیوه های فرزندپروری والدین بر هوش هیجانی و پرخاشگری نوجوانان بود. جامعهآماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه اول و دوم، به همراه والدین آنها در شهرستان بابلسربود که در سال تحصیلی (92-93) مشغول به تحصیل بودند. تعداد 125 دانش آموز با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ای دو مرحله ای به همراه یکی از والدینشان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. والدین به پرسشنامه شیوه هایفرزندپروری بامریند و نوجوانان به پرسشنامه های هوش هیجانی شوت و همکاران و سنجش پرخاشگری محقق ساختهپاسخ دادند. آزمون نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک بررسی و به تایید رسید. تجزیه و تحلیل آماریداده های بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین شیوه های فرزندپروری مقندارنه و هوشهیجانی نوجوانان رابطه مثبت معنی داری (r=0.389 و p> 0.000) وجود داشت ولی بین شیوه های فرزندپروری مستبدانه (r=-0.521 و p> 0.000) و سهل گیرانه (r=-0.248 و p> 0.000) و هوش هیجانی نوجوان، رابطه منفی و معنی دار بود. همچنین شیوه های فرزندپروری مستبدانه (r=0.392 و p> 0.000) و سهل گیرانه (r=0.615 و p> 0.000) رابطه مثبت معنی داری با پرخاشگری نوجوانان داشتند. در صورتیکه شیوه فرزندپروری مقتدارنه رابطه منفی معنی دار (r=0.675 و p> 0.000)با پرخاشگری نوجوانان داشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت که شیوه فرزندپروری مقتدارنه سبب افزایش هوش هیجانی نوجوانان و کاهش پرخاشگری آنها می شود.کلیدواژه ها
شیوه های فرزندپروری، هوش هیجانی، پرخاشگریمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.