چگونگی آگاهی والدین کودکان مبتلا به سندروم داون از وجود اختلال فرزندشان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر کرمی

دانشیار روانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه

طیبه تازیکی

دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی

چکیده

پژوهش حاظر با هدف بررسی شیوه و زمان اطلاع والدین از وجود اختلال در والدین کودکان مبتلا به سندروم داونانجام گرفت. بدین منظور پرسشنامه طراحی شده توسط پژوهشگران، در بین نمونه های دردسترس در سراسر استان گلستانتوزیع شد. از 50 پرسشنامه توزیع شده، 46 پرسشنامه به طور کامل به تمام سوالات پاسخ دادند. سپس نتایج این پرسشنامه هابه صورت توصیفی تحلیل شدند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که 82/61% از طریق پزشک و بیمارستان 8/69% از طریق مهد، مدرسه، مراکز سنجش و 8/69% از طریق دوستان و اطرافیان از داشتن فرزند با سندروم داون خود مطلع گردیدند. بعلاوه 4/35% ازکودکان قبل از تولد، 36/96% روز اول تولد، 34/78% قبل از 6 ماهگی، 14/04% بین 6-24 ماهگی و 10/87% بین 2-6 سالگی تشخیص داده شدند. به عبارتی (89/13%) 41 نفر از این کودکان تا 2 سالگی تشخیص داده شده بودند. درمجموع می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که پزشکان و کارکنان بیمارستان بیشترین افراد آگاهی دهنده بوده و بیشترین سنتشخیص تا 2 سالگی و در این میان اکثریت آنها در بدو تولد تشخیص داده شده اند.

کلیدواژه ها

سندروم داون، تشخیص، والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.