بررسی میزان رضایتمندی بیماران بستری از خدمات پزشکی- پرستاری و عمومی مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی حضرت سیدالشهداء (ع) شهر اصفهان در سال 1394

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: CAME01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده حاجی هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران

وجیهه اسماعیلی

کارشناس ارشد مدیریت دولنی ، مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی حضرت سیدالشهدا (ع).

چکیده

پیش زمینه و هدف: میزان رضایت مندی بیماران، یکی از شاخص های اصلی برای سنجش اثر بخشی نظام سلامت است. از آنجایی که رضایت مندی بیماران مناطق مختلف تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار دارد، این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت بیماران از خدمات پزشکی و پرستاری، خدمات کادر پشتیبانی و تسهیلات بهداشتی درمانی و رفاهی در مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی حضرت سیدالشهداء (ع) در ارتقاء رضایت مندی انجام پذیرفت. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی 230 نفر از بیماران بستری 3 تا 5 روز بعد از ترخیص به صورت ماهیانه که به صورت تصادفی وارد مطالعه شده بودند، انجام گردید. اطلاعات از طریق پرسش نامه ی مدون پژوهشگر ساخته، که برگرفته از نتایج تحقیقات قبلی و معیارهای رضایت سنجی بیمارستان ها بود، در هنگام ترخیص، جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی، همبستگی پیرسون، مجذور کای، آزمونتی مستقل و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میزان رضایت مندی بیماران 65درصد از کل خدمات ، 79.28 درصد از خدمات پزشکی، 65.64 درصد از خدمات پرستاری، 69.58 درصد از خدمات کادر پشتیبانی، 71.34 درصد از تسهیلات بهداشتی و درمانی و رفاهی است. نتایج آزمون ANOVA یک طرفه نشان داد که از بین مشخصات دموگرافیک فقط بین رده سنی و سطح تحصیلات و جنس بیماران با رضایت مندی آنان ارتباط معنی داری وجود دارد(P> 0.001). نتیجه گیری: میزان رضایت مندی اکثر بیماران شرکت کننده در این مطالعه در حد مطلوب بوده است و با توجه به نقش به سزای خدمات پزشکی و پرستاری، توانایی برقراری ارتباط کارکنان و نیز مشخصات فیزیکی محیط بخش ها، در افزایش رضایت مندی، لازم است توجه مسیولین به این مقوله جلب گردد و سنجش رضایت بیماران به عنوان بخشی از فرایند ترخیص بیماران در کلیه بیمارستان ها مدنظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

رضایت بیمار،خدمات بستری، مراقبت های پرستاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.