بررسی وضعیت تیتر آنتی بادی هپاتیت B در بیماران همودیالیزی و عوامل موثر بر آن در شهرستان بانه و سقز در سال 1393

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 17، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-17-55_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرت محزونی

پرستار، کارشناس پرستاری، بیمارستان صلاح الدین ایوبی بانه، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

مسعود مرادی

کارشناس ارشد آمار زیستی، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

کورش شیخ احمدی

پزشک متخصص داخلی، بیمارستان صلاح الدین ایوبی بانه، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: عفونت ویروسی هپاتیت B ،از بزرگترین مشکلات بهداشتی جهان و ایران میباشد. در بیماران دیالیزی به علت تماس مکرر با فراوردههای خونی، احتمال آلودگی با این ویروس بیشتر و پاسخ مناسب به واکسن هپاتیت B کمتر میشود. این مطالعه با هدف بررسی تیتر Hbs و کارایی واکسیناسیون هپاتیت B در بیماران دیالیزی بیمارستانهای صالحالدین ایوبی بانه و امام خمینی سقز انجام شد.مواد و روشکار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1393 انجام شد و 133 بیمار همودیالیزی تحت درمان در بیمارستانهای صالحالدین ایوبی بانه و امام خمینی سقز، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. ابتدا چک لیستی طراحی و اطالعات استخراجی از پروندهها در آن ثبت شد؛ سپس دادهها وارد نرم افزار SPSS18 گردید و با توجه به اهداف مطالعه، استفاده از آزمونهای test-t و کای 2 تجزیه و تحلیل شدند.یافتهها: میانگین سنی بیماران 23/60 سال و میانگین تیترHbs آنها 22/93 بود که در این میان 1/70 %بیماران سابقه واکسیناسیون داشتند. مقایسه تیتر Hbs در دوگروه سنی کمتریا مساوی 40 سال و بیشتر از 40 سال معنیدار نبود (4/0=P .(میانگین تیتر Hbs در دو گروه دیابتی و غیردیابتی ارتباط معنیداری را نشان نداد(4/0=P (همچنین در میان زنان و مردان نیز اختلاف معنیداری مشاهده نشد (77/0=P (اما بین وضعیت تیترHbs( بصورت دو رده کمتر از 10 و بیشتر از 10 )با سابقه واکسیناسیون هپاتیت، اختالف معنیدار بود.(P=0/02)نتیجهگیری: طبق نتایج مطالعه حاضر، احتمال ابتلا به عفونت در بیمارانی که واکسن هپاتیت دریافتکردهاند؛ کمتر میباشد. بنابراین پیشنهاد میشود کسانی که به هر دلیلی واکسن مربوطه را دریافت نکردهاند؛واکسینه شوند.

کلیدواژه ها

بیماران دیالیزی، تیترHbs ،واکسن هپاتیتB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.