بررسی استنادی و محتوایی کتابهای تالیفی فارسی موجود در سرفصل جدید کارشناسی کتابداری و اطلاع رسانی (مصوب 1388) کشور بر پایه استنادهای درونمتنی آن کتاب ها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_LIRJ-5-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی
استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اعتبار نویسندگان و منابع مورد استفاده به بررسی وضعیت استنادهای درون متنی در کتاب های تالیفی فارسی موجود در سرفصل جدید کتابداری و اطلاع رسانی پرداخته است. روش: روش مورد استفاده این پژوهش، روش تحلیل استنادی و محتوایی بوده است. بدین منظور از 103 عنوان کتاب تالیفی موجود در منابع سرفصل مورد مطالعه، تعداد 4994 استناد درون متنی استخراج شد.یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که 53/72 درصد استنادها را منابع خارجی و 38/68 درصد را منابع فارسی تشکیل داده است. از مجموع استنادها، کتابها (61/53 درصد)، بیش ترین تعداد استناد را به خود اختصاص دادهاند، و سپس مجلهها(24/82 درصد) در رتبه دوم قرار گرفتند. از میان کتابها، کتاب های اصطلاحنامه کتابداری و اطلاع رسانی با 80 و Children’s Literature in the Elementary School با 46 مورد استناد، به ترتیب پربسامدترین کتاب های فارسی و انگلیسی، و نشریات فصلنامه کتاب و Academy of Management Journal ، پربسامدترین نشریات فارسی و انگلیسی بودهاند. پوری سلطانی با 107 استناد و چارلز ساماران با 56 استناد نیز به عنوان پراستنادترین نویسندگان فارسی و انگلیسی تعیین شدند. علاوه براین، موضوع رکوردهای کتاب شناختی (7/78 درصد) بیش ترین میزان استفاده را در تدوین منابع مورد استناد داشته است.کلیدواژه ها
تحلیل استنادی، سرفصل کارشناسی، کتابداری و اطلاع رسانی، استناد درون متنی، تحلیل محتوامقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.