ارزشیابی کاربردپذیری وب سایت کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دید کاربران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_LIRJ-2-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 569
نویسندگان
دانشیار گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه بیرجند و کارمند نهاد کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی
چکیده
هدف: هدف این پژوهش بررسی دیدگاه کاربران درباره کاربردپذیری وب سایت کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) است. روش: پژوهش حاضر به روش پیمایشی به ارزشیابی کاربردپذیری وبسایت کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به عتف از دید دانشجویان پرداخت. جامعه مورد بررسی، دانشجویان 30 دانشگاه وابسته به عتف بود که دارای صفحه مستقل کتابخانه مرکزی در وب سایت دانشگاه بودند. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای پنج دانشگاه و از هر دانشگاه 92 دانشجو انتخاب و دیدگاه آنها درباره به کارگیری ابعاد کاربردپذیری در وبسایت کتابخانه های مرکزی دانشگاه خود بررسی شد. یافته ها: نتایح نشان داد به طور کلی به کارگیری ابعاد کاربردپذیری در وبسایت کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به عتف از دید کاربران در وضعیت خوبی (بیش از 60 تا 8) قرار داتش. محتوا با میانگین نمره 3/42 (معادل 68/4 درصد) کم ترین و طراحی رابط کاربر با میانگین نمره 3/53 (معادل 70/6 درصد) بیشترین نمره را کسب کردند. بین میانگین نمره های قضاوت کاربران درباره به کارگیری ابعاد کاربردپذیری با وضعیت مطلوب (80درصد) تفاوت معناداری وجود داشت. تفاوت معناداری بین قضاوت کاربران مقاطع مختلف تحصیلی ، کاربران با سابقه استفاده متفاوت از رایانه و اینترنت و کاربران با دوره استفاده متفاوت از وبسایت کتابخانه مرکزی ، درباره به کارگیری ابعاد کاربردپذیری وب سایت کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به عتف مشاهده شد. اما، بین قضاوت کاربران زن و مرد و کاربران گروه های سنی مختلف تفاوتی معناداری وجود نداشت.کلیدواژه ها
کاربردپذیری وب سایت، وب سایت کتابخانه مرکزی دانشگاه ها، دانشگاه های ایران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوریمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.