بررسی کارآیی برخی علف کش های جدید در کنترل علف های هرز ذرت دانه ای (Zea mays) در جیرفت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه حفاظت گیاهان، دوره: 28، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JPP-28-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم ممنوعی

مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی شهید مقبلی جیرفت و کهنوج

محمد علی باغستانی

استاد پژوهش بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاهپزشکی، تهران

چکیده

به منظور ارزیابی کارآیی برخی علف کش های جدید در ذرت دانه ای، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار و 4 تکرار در جیرفت اجرا گردید. تیمار ها شامل علف کش نیکوسولفورون به مقدار 2 لیتر در هکتار، علف کش فورام سولفورون به مقدار 5/2 لیتر در هکتار، علف کش ریم سولفورون به مقدار 50 گرم در هکتار، علف کش نیکوسولفورون+ ریم سولفورون به مقدار 175 گرم در هکتار، علف کش بروموکسینیل+ ام سی پی آ به مقدار 1/5 لیتر در هکتار به همراه وجین دستی علف های هرز باریک برگ، علف کش توفوردی+ ام سی پی آ به مقدار 1/5 لیتر در هکتار به همراه وجین دستی علف های هرز باریک برگ، علف کش فورام سولفورون+ یدوسولفورون (ماستر) به مقدار 1/25، 1/5 و 1/75 لیتر در هکتار، مخلوط علف کش بروموکسینیل+ ام سی پ ی آ 1/5 لیتر در هکتار + نیکوسولفورون 1 لیتر در هکتار، شاهد با وجین دستی بود. نتایج نشان داد که علفکش ها اثر معنی داری بر تراکم و وزن خشک علف های هرز سوروف، تاج خروس بدل، خرفه و تاج خروس وحشی دارد. این علف های هرز با کاربرد علف کش فورام سولفورون+ یدوسولفورون به مقدار 1/75 و 1/5 لیتر در هکتار به خوبی کنترل شدند. علف کش بروموکسینیل+ ام سی پی آ + نیکوسولفورون و نیکوسولفورون+ ریم سولفورون نیز کارآیی مطلوبی در کنترل این علف های هرز داشت. اما ریم سولفورون کارآیی ضعیف در کنترل آن ها داشت. در پی کاربرد علف کش های فورام سولفورون+ یدوسولفورون (مایستر) 1/75 لیتر در هکتار و ریم سولفورون به ترتیب بیش ترین و کم ترین افزایش وزن دانه ذرت به دست آمد.

کلیدواژه ها

فورام سولفورون، نیکوسولفورون، ریم سولفورون، علف کش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.