مطالعه خصوصیات جذب صوتی مواد ساختمانی رایج در بناهای صنعتی و اداری کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-3-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن علی آبادی

استادیار، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، قطب علمی آموزشی مهندسی بهداشت حرف های، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

رستم گلمحمدی

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرف های، قطب علمی آموزشی مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

محمد علیایی

دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت حرف های، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

رضا شهیدی

دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت حرف های، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

چکیده

مقدمه: در سطح کشور اطلاعات معتبری در خصوص ارزش آکوستیکی مصالح جهت استفاده در محیطهای اداری و صنعتی وجود ندارند. هدف از انجام این پژوهش مطالعه خصوصیات جذب صوتی مواد و تدوین بانک دادههای آکوستیکی است.روش کار: در این پژوهش توصیفی مقطعی تعداد حداقل 60 نمونه از مواد ساختمانی و مواد آکوستیکی مورد آزمایش قرار گرفت. در این مطالعه جهت اندازهگیری ضریب جذب صوتی مواد از لوله امپدانس مدل SW260 شرکت BSWA مطابق با استاندارد 10534 ISO و میکروفن یک چهارم اینچ مدل MPA416 و آمپلی فایرمدل PA50 در محدوده فرکانسی 125 الی 6300 هرتز استفاده گردید. نتایج به دست آمده با استفاده از نرمافزار 2013 Excel مورد تحلیل قرار گرفت.یافتهها: نتایج اندازه گیری ضریب جذب صوتی انواع مواد و مصالح موجود در کشور بر مبنای فرکانسهای یک اکتاوباند ارایه گردید. نتایج نشان داد با افزایش ضخامت فومهای پایه شیمیایی ضریب جذب صوتی افزایش مییابد. با این حال تاثیر دانسیته جاذب بر افزایش ضریب جذب در مقایسه با اثر ضخامت جاذب بسیار ناچیز است. فوم پلی یورتان در مقایسه با فوم پلی اتیلن کارایی بسیار بالاتری از لحاظ جذب صوتی داشت.نتیجه گیری: با استفاده از نتایج ارایه شده، متخصصین آکوستیک میتوانند ارزیابی قابل اطمینان تری از شرایط آکوستیکی محیطهای اداری و صنعتی در فاز طراحی یا بهره برداری داشته باشند. نتایج تایید نمود ضخامت ماده جاذب بهعنوان یک فاکتور تعیین کننده در کارایی جذب صوت بهویژه در خصوص جاذبهای با کارایی بالااز جمله فومهای پایه شیمیایی است.

کلیدواژه ها

ضریب جذب صوت،مواد آکوستیکی،مواد ساختمانی،لوله امپدانس،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.