بررسی تاثیر غلظت و نوع ماده هیومیکی بعنوان پیش تیمار بر جوانه زنی و خصوصیات دانه رست های دو رقم تریتیکاله (Triticosecale hexaploide Lart.)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 4، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_AGRY-4-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 477
نویسندگان
دانشیار فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد.
دانشیار فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد.
دانشجوی دکترای گرایش فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد.
دانشجوی دکترای گرایش فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد.
چکیده
مواد هیومیکی بعنوان بخش فعال مواد آلی موجود در خاک باعث بهبود جوانه زنی، استقرار دانه رست و رشد گیاه می شوند. به منظور بررسی تاثیر پیش تیمار اسید هیومیک و اسید فلوویک در غلظت های مختلف بر خصوصیات مربوط به جوانه زنی و رشد دانه رست دو رقم تریتیکاله (Triticosecale hexaploide Lart.)، مطالعه ای در آزمایشگاه گیاهان ویژه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1388 به صورت فاکتوریل (2×2×4) در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتور های مورد مطالعه شامل غلظت کاربرد پیش تیمار در چهار سطح (صفر، 10، 50 و 250 میلی لیتر بر لیتر)، دو نوع پیش تیمار (اسید هیومیک و اسید فلوویک) و دو رقم ترتیکاله (ET 79-17 و ET 89-15) بودند. بذور در تمام تیمارها به صد درصد جوانه زنی رسیدند. بر اساس نتایج حاصله بیشترین سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه و ریشه اولیه، وزن خشک ساقه چه و ریشه اولیه و وزن خشک دانه رست در تیمار های با غلظت متوسط پیش تیمار (50 میلی لیتر بر لیتر)، پیش تیمار اسید فلوویک و رقم ET 89-15 بدست آمد. بطور کلی، پیش تیمار با اسید هیومیک نیز باعث بهبود معنی دار در خصوصیات جوانه زنی و دانه رست های ارقام مختلف تریتیکاله نسبت به شاهد شد.کلیدواژه ها
اسید فلوویک، اسید هیومیک، بهبود خاک، سرعت جوانه زنیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.