تاثیر اجسام شناور بر آبشستگی پایه و تکیه گاه پل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری ومدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL02_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ابوسعیدی

کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه شهید باهنر کرمان- انجمن پژوهشگران جوان، دانشگاه شهید باهنر کرمان

کورش قادری

دانشیار بخش مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید رحیم پور

دانشیار بخش مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدمهدی احمدی

دانشیار بخش مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

پل ها یکی از مهمترین اجزاء سیستم حمل و نقل جاده ای می باشند ولی در زمان وقوع سیلاب، پایداری این سازه هادر اثر پدیده ی آبشستگی موضعی مورد تهدید قرار می گیرد. در این پدیده، مصالح اطراف پایه و تکیه گاه پل شسته شده ویک گودال اطراف پایه و تکیه گاه پل ایجاد می شود، یکی از عوامل مهم که باعث تشدید میزان آبشستگی تکیه گاه شده،تجمع اجسام شناور و شاخ و برگ درختان در اطراف تکیه گاه می باشد. هدف از این تحقیق بررسی آزمایشگاهی تاثیر جنساجسام شناور نیمه استوانه ای بر آبشستگی پایه و تکیه گاه پل و میزان حجم چاله آبشتگی اطراف پایه و تکیه گاه پل می باشد.آزمایشها در آزمایشگاه تحقیقاتی هیدرولیک و سازه های آبی بخش مهندسی آب دانشگاه شهید باهنر کرمان در شرایط آبزلال انجام شد. در این تحقیق در واقع در فاصله نسبی 0/187 حداکثر عمق نسبی آبشستگی جلوی دماغه انتهایی تکیه گاه پل و جلوی پایه پل در حضور جسم شناور نیمه استوانه ای توری گالوانیزه به ترتیب حدود 3/75 و 6/25 درصد بیشتر از نیمه استوانه ای پلاستیکی گردید. حجم نسبی چاله آبشستگی در فاصله نسبی 0/25 پایه از تکیه گاه پل در حضور جسم شناور حدود 32/23 درصد نسبت به نمونه شاهد افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

تکیه گاه پل، پایه پل، آبشستگی، اجسام شناور، چاله آبشستگی، حداکثر عمق چاله آبشستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.