ارزیابی عملکرد لرزه ای سازه های نامنظم جداسازی شده تحت اثر تکرار زلزله

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری ومدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL02_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا غیابی

گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

بهنام ادهمی

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سهیل منجمی نژاد

استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ملاحظات معماری که سبب ایجاد اشکال نامنظم هندسی در ساختمان می گردد از یکسو و از سوی دیگر عدم درنظر گرفتن اثر پسلرزهها در آیین نامه های طراحی سازه ها در برابر زلزله سبب شده است تا در این پژوهش قصد بر بررسیاثر این دو عامل در سازه های جداسازی شده گردد. بدین منظور ابتدا دو سازه 5 طبقه قاب خمشی فولادی منظم و نامنظمبا پایه ثابت طراحی و با استفاده از نرم افزار Sap2000 موردبررسی قرار گرفت. سپس برای هر دو سازه جداساز لاستیکی با هسته سربی طراحی گردید. به جهت قیاس مطلوب میان سازه منظم و نامنظم این طراحی به نحوی صورت پذیرفت کهپریود تحلیلی هر دو سازه یکسان و برابر 2.3 ثانیه به دست آمد. هر دو سازه جداسازی شده نیز مانند سازه با پایه ثابتتحلیل تاریخچه زمانی گردیده و نتایج با یکدیگر مقایسه شد؛ و در ادامه پاسخ سازه نامنظم جداسازی شده تحت تکرارزلزله استخراج و بررسی گردید. نتایج نشان میدهد که جداسازی لرزه ای در سازه های نامنظم علاوه بر بهبود سایرپاسخ های سازه از قبیل برش پایه، شتاب طبقات و جابجایی نسبی طبقات، می تواند تا حدود 60 درصد سبب کاهشجابجایی پسماند مرکز جرم بام نسبت به سازه نامنظم با پایه ثابت شود. همچنین جداسازی در سازه نامنظم نه تنها سببجلوگیری از افزایش جابجایی پسماند بام در اثر تکرار زلزله می گردد بلکه می تواند سبب کاهش آن نیز گردد.

کلیدواژه ها

سازه، نامنظمی در ارتفاع، جداساز لرزه ای، زلزله متوالی، پس لرزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.