آنالیز فاکتورهای اقلیمی بر ظهور معماری پایداری در سمنان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری ومدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا دانایی

کارشناس ارشد معماری،گروه معماری ،دانشکده معماری،واحد سمنان،دانشگاه آزاد اسلامی،سمنان،ایران

اندیشه شاهین پور

کارشناس ارشد معماری،گروه معماری ،دانشکده معماری،واحد سمنان،دانشگاه آزاد اسلامی،سمنان،ایران

چکیده

امروزه نقش اصلی آب و هوا در طراحی معماری و همچنین در پیدایش معماری پایدارکامل مشهود و قابل درک استلذا داشتن چنین دغدغههایی نظیر بحران زیست محیطی موجود، استفاده بی رویه از منابع انرژی غیر قابل تجدید، گرم شدنجهانی و افزایش ورود گازهای گلخانه ای به اتمسفر،اهمیت طراحی ساختمان براساس آب و هوا را دو چندان می کند.توسعه پایدار، بحث برانگیزترین موضوع معماری است و دیدگاه های تیوری بسیاری در این خصوص، مطرح شده اند.معماری پایدار، نوعی معماری است که با استفاده بهینه از ظرفیت هایش، یعنی با به حداقل رساندن آسیب های زیستمحیطی و انعطاف پذیر بودن در برابر تغییر شرایط، بهترین عملکرد را داراست. استفاده از مصالح ساختمانی بومی و همچنینبه کارگیری روشهای قدیمی ساخت و ساز برای کاهش مصرف انرژی، باعث پایداری زیست محیطی و افزایش دوام ساختمان ها شده است.طراحی معماری در آب و هوای گرم و خشک، شامل روشهایی برای به حداقل رساندن (یا حداقل ثابت نگهداشتن)هزینه های لازم برای حفظ شرایط ایده آل رفاهی در فضاهای داخلی ساختمان است. این تحقیق براساس اندازه گیری دمایهوا و سطح در خیابان های مختلف شهر سمنان که دارای اقلیم گرم و خشک است، شکل گرفته است.

کلیدواژه ها

فاکتورهای اقلیمی، معماری پایدار، شهر سمنان، انرژی، اصول پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.