تجزیه و تحلیل منطقه ای سیلاب در حوزه آبخیز بیله درق استان اردبیل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC02_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازی علایی

دانشجویان کارشناسی مرتع و آبخیزداری، دانشگاه محقق اردبیلی

افسانه شهابی

دانشجویان کارشناسی مرتع و آبخیزداری، دانشگاه محقق اردبیلی

ریوف مصطفی زاده

استادیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در تحقیق حاضر، برآورد ارتفاع رواناب و سیل خیزی به منظور استفاده در مطالعات آبخیزداری و اولویت بندی زیرحوزه های سیل خیز در منطقه بیله درق در استان اردبیل انجام شده است، اطلاعات پایه هیدرولوژی از شرکت آب منطقه ای استان اردبیل بدست آمد، و با توجه به اینکه حوزه آبخیز بیله درق فاقد ایستگاه هیدرومتری بود از آمار ایستگاه های مجاور حوزه آبخیز بیله درق به منظور تحلیل سیل در دوره برگشت های مختلف استفاده شد. این آمارها به عنوان اطلاعات پایه ای هیدرولوژی با روش شاخص سیلاب مورد بررسی قرار گرفت. محاسبه دبی با دوره بازگشت های مشخص با نرم افزار Easy fit بدست آمد. بر اساس بارندگی ایستگاه های اطراف، نقشه کاربری اراضی، گروه های هیدرولوژیک خاک و وضعیت هیدرولوژیک خاک مقادیر ارتفاع رواناب در هر کدام از زیرحوزه های منطقه مورد مطالعه با روش شماره منحنی SCS محاسبه گردید. در ادامه با استفاده از خصوصیات فیزیوگرافی و نیز هیدروگراف واحد بی بعد SCS، هیدروگراف سیل با تداوم چهار ساعته تهیه و نتایج مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارتفاع رواناب با دوره بازگشت 25 سال در زیرحوزه های مورد مطالعه در حوزه بیله درق در زیرحوزهSwi1 دارای بیشترین مقدار بوده و همچنین بیشترین مقدار را در تولید (حجم) سیلاب به خود اختصاص دادند و کمترین ارتفاع رواناب مربوط به زیرحوزه Sw2 برآورد شد. همچنین بالاترین دبی اوج هیدروگراف به مقدار 0/5 مترمکعب در ثانیه در زیرحوزه Sw5 مشاهده شد.

کلیدواژه ها

سیل طرح، هیدروگراف واحد، ارتفاع رواناب، سیل خیزی، بیله درق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.